Wandelenergie

Ik sta op met een zwaar gevoel in mijn schouders. Dat verbaast mij, want ik heb lekker geslapen. Het lijkt me een goed plan om eerst maar eens een flinke ochtendwandeling te maken. En waar ik normaalgesproken de rust en de ruimte aan de rand van het dorp zoek, vind ik ze nu in bewoonde straten.

Mijn stappen zijn eerst zwaar en langzaam. Ik ben me bewust van mijn sombere kleding en van mijn niet zo blije blik. Ondertussen ben ik hard aan het werk. Ik vraag me steeds af waar dat gevoel vandaan komt. Het duurt even voordat ik dat helder heb. Tegelijkertijd verkeer ik in dubio. Want moet ik het nu laten zijn wat het is en er heel mindful mee omgaan (accepteren wat is, ongeacht wat) of kan ik toch maar beter positieve psychologie beoefenen? Positief denken, je kent het wel.

Ik maak een langere wandeling dan ik gewoonlijk doe op een thuiswerkdag. Blijkbaar heb ik de zuurstof nodig die ik inadem. En achteraf bezien ongeveer halverwege weet ik wat er op mijn schouders drukt. Grote Zoon is de avond ervoor met schoolstress naar bed gegaan. Dat zit me meer dwars dan ikzelf had verwacht.

Maar Grote Zoon is vanmorgen alweer fris en fruitig op de fiets gestapt, nadat we gisteravond een goed gesprek hadden en hij prima heeft geslapen. Ik heb het onvoldoende van mij af gedroomd. Maar de wandeling doet me goed en met het verhelderen van mijn geest worden ook mijn stappen lichter en mijn ogen vrolijker.

Terug thuis ga ik met nieuwe energie aan de slag. Genoeg om een hoofdpijndossier op te pakken en hem tot mijn en mijn collega’s vreugde zelfs af te sluiten. Vandaag is voor mij weer eens het bewijs hoezeer de buitenlucht mij goed doet. En meer dan dat!

Een gedachte over “Wandelenergie

 1. Cees zegt:

  Hallo Anita

  Fijn dat je van je ochtendwandeling opgeknapt bent

  Ik kom er net van terug

  En heb ook mogen ervaren hoe helend de buitenlucht haar werk doet

  Fijne dag

  Groetjes

  Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s