Ritmische regendruppels in mijn luie stoel

Zondagochtend, half negen. Lief is net uit bed gestapt. Ik blijf lui liggen. Luisteren naar de wind om het huis en de regen die tegen de ramen slaat. Vroege vogels maken teveel lawaai, ik zet de radio uit.

De balkondeur staat op een kier en in het ochtendschemer gaat mijn aandacht naar de regen. Hij lijkt met bakken uit de hemel te komen, en naarmate mijn horen overgaat in luisteren, maken dikke druppels een ritmisch geluid. Bijna als four-on-the-floor, de discobeat waar ik gisteravond voor het eerst van hoorde.

Een waterstraal glijdt naar beneden. Als een viool meanderend door de regenpijp. Koude druppels vallen als knikkers op de reling. Ik hoor stroompjes rollen, de wind zingen en de vogels wakker worden. Het klinkt als muziek in mijn oren.

Diep onder mijn deken weggestopt luister ik naar ‘lui zijn’ (download ‘maart’). Dat het mag. Letterlijk dan wel figuurlijk in een luie stoel zitten en even niets te hoeven. Omdat het gezond is even niets, helemaal niets te moeten. Alleen te luisteren. Naar mijn ademhaling en de regen. En te kijken. Te kijken naar mijn geest als een steigerend dan wel rustig grazend paard. Er niets van te vinden, maar het te accepteren zoals het is. En mijn lijf rust te gunnen. Rust als in lui zijn, als liggen in mijn bed op zondagochtend.

Mijn zondagochtendervaring in een notendop: luisteren naar ritmische regendruppels in een luie stoel.

Een gedachte over “Ritmische regendruppels in mijn luie stoel

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Om te mediteren ben ik vanmorgen al een wandeling gaan maken, het heeft me geinspireerd om een gedichtje over het herfstblad te gaan schrijven. Als het me lukt mail ik het je wel. Fijne zondag!

  Groetjes,
  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s