Verstilde drukte

Het is de laatste tijd weer wat drukker in mijn hoofd. Dat merk ik aan mijn afwezige slaap, voel ik in mijn gespannen spieren en aan de draaikolk van rondtollende gedachten. Gelukkig zijn er mensen in mijn omgeving die me een handje kunnen helpen. Een van die mensen ‘kraakte’ deze week mijn botten, versoepelde daarmee mijn spieren en gaf me en passant wat vroege goede voornemens mee.

Daarmee stap ik op de fiets: hoofd omhoog en borst vooruit. En met mijn bil- en buikspieren ontspannen aangespannen dwing ik mijzelf te beperken tot ‘nu’. Daar zitten eerst nog wat onwenselijke hersenspinsels bij. Toch doet het universum zijn werk, want hij stelt alles in het werk om de drukte te verstillen.

Het is novembermistig en -grijs. De weg voelt nat en vies van de bietenoogst. Tezamen met het lawaaierige ochtendverkeer zijn dat goede redenen om een stukje om te fietsen – ik ben toch al te laat. Ik sla rechtsaf en manoeuvreer mijzelf al fietsend tussen de Betuwse appelgaarden door. Ontdek een droomhuis te koop aan mijn rechterhand en een weiland vol gakkende ganzen links. Daarna wordt het stil, doodstil. Misschien nog niet eens buiten, maar dan toch in ieder geval in mijn hoofd. Ik ben gearriveerd.

In het nu. Zie geen mens, hoor geen auto. Voel me een met mijn omgeving – dat het een soort van moerassig ‘wetland’ is, wil vast niets zeggen over mijn gemoedstoestand ;-). Ik zie een fazant aarzelend zijn weg zoeken en door de mistflarden heen zie ik felrode besjes, gemaaid geel riet en donkere struiksilhouetten.

Met elke omwenteling trap ik voorzichtig wat nieuwe energie in mijn lijf; een positiviteit en warmte die komen in de plaats van het grijze, grauwe en volle wat er zat. Dat laat ik mijn lijf uitduwen. En dan is er ruimte. Ruimte voor wat er is. Verstilde drukte, in groen, rood, geel en bruin.

Een gedachte over “Verstilde drukte

 1. Cees Janssens zegt:

  Hoi Anita

  Terwijl het weer aan het veranderen is, verandert er in ons hoofd soms ook het een en ander.

  Het weer kruipt in ons hoofd en daar reageert ons lichaam en geest op

  Fijn weekend

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s