Alles komt goed

Na een spannende week wachten werd gisteravond duidelijk dat manlief niet de favoriete kandidaat in een sollicitatieprocedure is. Jammer, want het is hem op het lijf geschreven. Het wachten bleek evenwel zwaarder dan de uitkomst. Hoofd omhoog, blik vooruit. Alles komt goed.

Met dit mantra in mijn hart stap ik vanmorgen op de fiets. Het is nog donker en ik zie mistflarden over de velden liggen. Als ik het dorp uitfiets kijk ik altijd even naar rechts, waar de zon belooft prachtig op te komen.

Die belofte maakt ze waar als ik op de Rijnbrug ben. De witte randje rijp op het gras, de struiken en de bomen langs mijn pad contrasteert morgenschoon met de damp die van de spiegelgladde Rijn opstijgt. Daarboven een grijswollige mistdeken en nog hoger de rode vlammen van de zon die zich met het hemelsblauw vermengen tot een kleurenspel waar ik van verstil.

Onderwijl luister ik naar de radio en hoor, omdat het zo moet zijn, net het Radio 2-rubriekje Voor niets gaat de zon op. Want dat doet ie, elke dag weer. En zolang ik dat zie en voel, weet ik: alles kómt niet goed, het ís goed. Zoals het is.

Een gedachte over “Alles komt goed

 1. C J M Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het was vanmorgen inderdaad een prachtige zonsopkomst

  Het was hier eerst mistig en daar brandde de zon zich doorheen

  Een moment om in een doosje te bewaren

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s