Aards luisteren

In De hemel aan het aanrecht schreef ik al over mijn training Intuitieve ontwikkeling. Vandaag is alweer de laatste bijeenkomst van het eerste deel. Dat ik er nauwelijks over heb geschreven, heeft te maken met een lichte vorm van schuchterheid.

Ik denk namelijk (daar ga ik alweer, ik denk te weten wat anderen vinden) dat de meeste mensen in mijn omgeving het nogal zweverig vinden. Dat denk ik op basis van reacties als ‘Heb je daar een training voor nodig?’ tot ‘Ga jij maar lekker met bomen praten’. Nodigt niet erg uit om erover te vertellen natuurlijk. De andere kant is dat het me niet zou hoeven weerhouden. Maar dan komt toch weer enige mate van angst om mij kwetsbaar op te stellen om de hoek kijken.

Maar goed, vandaag trek ik de stoute schoenen aan en vertel toch wat, ook al zit je er misschien niet meteen op te wachten. Dan mag je het vervolg van deze blog overslaan. Zo niet, lees rustig verder.

Aardser dan dit kan ik namelijk niet worden. Ik heb de afgelopen zeven bijeenkomsten vooral veel gehoord over allerlei dingen die we allemaal wel eens bewust zijn, alleen misschien niet in die termen waarin ik nu over ze leer. Als er iemand een ruimte binnenstapt, zal iedereen het er over eens zijn dat dat altijd iets doet met de sfeer… Er komt energie binnen. Alles is energie… En alles beïnvloedt elkaar. Door op deze manier de wereld om mij heen te ervaren, zijn er voor mij al dingen ten goede verandert.

In de training leer ik vooral mijn zintuigen (nog) verder te sensibiliseren, gevoeliger te maken dan ze al zijn. Door mijn mogelijkheden om te luisteren, proeven, zien, ruiken en fysieke voelen te vergroten, vergroot ik ook het niet-fysieke voelen. Het voelen wat er is, het weten zonder redeneren. Maar wellicht spreek ik nu al abracadabra. In dat geval, gewoon weer even praktisch. Ga wandelen in het bos zoals ik vanmiddag deed met al mijn (deels nieuwe) luistervaardigheden:

Ik hoorde dat er een verschil is tussen droge beukenblaadjes en natte eikenbladeren. Dat twee bomen langs elkaar heen schuurden en de wind door de takken ruisde. Dat een merel verschrikt opvloog en een roodborstje vrolijk kwetterde dat ik eraan kwam. ‘Tussen hun regels door’ beluisterde ik ook dat het goed was dat ik er was. Mijn voetstappen vertraagden op het mos, om te voelen en om te horen hoe zacht het onder mijn voeten voelde. Mijn ene oor luisterde naar buiten, de andere naar binnen. Deze andere hoorde mijn hart een sprongetje maken, mijn longen zich volzuigen met frisse lucht en mijn hoofd doorwaaien.

En ik voelde. Ik voelde, wist zonder redeneren dat het er is, de energie van de bomen en de dieren in het bos. Ik liet de vermoeide energie van binnen werken achter en laadde me op met dat frisse, dat groene. Ik hoorde bubbeltjes bruisen toen ik mijn kantoor weer binnenstapte, op weg naar de tweede ronde van mijn werkdag. Misschien lukt het mij door deze energie ook in dit blog te stoppen om jou er ook iets van te laten voelen!

2 gedachtes over “Aards luisteren

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het is werkelijk een prachtig verhaal en zeer herkenbaar.
  Ik noem het voor mezelf een verlichting om het vermogen te hebben in een wereld met een andere dimensie te kunnen leven.

  Bevoorrecht te zijn een stapje hoger te komen in je leven.

  Een mens is meer dan alleen een genen patroon en de optelsom van hersenfuncties
  Natuurlijk bestaan we dankzij ons brein zonder onze hersens zijn we er niet, maar daarom zijn we nog niet ons brein.
  -ik- mijn zelf, mijn geest geeft mijn leven vorm aldus psychiater van Praag

  Er stond een prachtig stukje in Trouw van afgelopen zaterdag waar hij dat mooi beschrijft en dat prachtig aansluit bij jouw verhaal dat je vandaag schrijft

  Ik weet zeker dat je mij en met mij vele anderen met dit verhaal veel geholpen hebt en gesteund

  Schroom je niet hierover te blijven schrijven, het is de werkelijkheid die velen niet zien of voelen maar er wel is.

  Daarom is het zo belangrijk dat je er over blijft schrijven

  Ik hoop dat je die krant nog te pakken kunt krijgen.

  Ik heb hem digitaal en wil wel aan Daan vragen of ik deze in een pdf naar je kan mailen

  Zo niet dan schrijf ik heel het artikel voor je over

  Bedankt voor deze mooie blog

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s