Verleden, heden en toekomst onder handbereik

Wat een bijzondere week was het. Zo een die alleen aan het einde van het jaar kan bestaan. Voor mij in ieder geval wel. Maandag begon nog gewoon. Werken en ’s avonds tot mijzelf komen tijdens paardrijden. Wel was ik heel erg onder de indruk van die enorm grote volle maan. Een volle maan die eigenlijk wel twee nachten duurde, omdat het hoogtepunt op dinsdag overdag viel. Een bijzondere volle maan ook, omdat het de Boommaan was. Een volle maan die slechts zeven keer per 19 jaar voorkomt.

Dinsdag vierde ik de vriendschap. Samen met manlief en twee soort van Kerstmannen. Altijd lief, soms serieus en vooral veel lachen. Met overdadige Kerstversiering, lekkere hapjes en teveel drankjes.

Woensdag, de dag in het midden van de week leek wel symbool te staan voor deze periode. Ik rondde het eerste deel van mijn training Intuitieve ontwikkeling af en stond stil daarin stil bij wat ik heb een rijkdom ik heb vergaard de afgelopen tijd. Maar ik keek ook al vooruit naar het nieuwe jaar. Deed een wens, sprak hem in mijzelf uit en verbrandde een briefje met de wens erop, zodat ie door de lucht meegenomen kon worden de wijde wereld in.

Donderdag vond het inmiddels traditionele Kerstdiner van mijn afdeling plaats. Wederom een bijzonder stel mensen, bij elkaar in een prettige omgeving, met veel hilariteit, gezelligheid, lekkernijen en kantoorhumor.

Vandaag trakteerde ik mijzelf op een massage. Ik heb geleerd liever voor mijzelf te zijn en te luisteren naar de signalen die mijn lichaam mij geeft. Wat was ik stiekem jaloers op de het plekje waar de massagetherapeut haar praktijk had. Aan de rand van het bos, een warme en naturelle praktijkruimte met grote ramen en een sedum-dak. En ik bezocht een jarige vriendin. We hebben het wel eens over onze bijna-generatie-kloof, maar vandaag wentelde ik mij in de wijze-vrouwen-sfeer die de aanwezigen als vanzelfsprekend met zich meebrachten.

En morgen? Morgen is het Midwinter/Yule: de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Het feest viert het terugkeren van het licht, het lengen van de dagen. Het in huis zetten van een versierde naaldboom, die we nu Kerstboom noemen, bestaat al eeuwenlang. Het is hét moment voor rust, overdenking, afscheid, verstilling, wijsheid, mysterie. Voor een pas op de plaats. Waar doe ik dat anders dan in de woonkamer van mijn vader, onder het genot van een glas wijn en al mijn dierbare mannen onder handbereik?

Een gedachte over “Verleden, heden en toekomst onder handbereik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s