Driedimensionaal pad

Vannacht is het Volle maan van de Langste Nacht. Thema’s: verdieping, bescherming, met hernieuwde kracht doorwandelen op de weg die je rond Nieuwe Maan op 1 januari bent ingeslagen (of er juist bewust van afwijken). Voel het zetje in je rug.

Bovenstaande schrijft Susan Smit (schrijfster, columniste, heks) vandaag op haar Facebook-pagina. Het zet mij aan het denken. Welke weg ben ik rond Nieuwe Maan ingeslagen? En hoe bewust was dat? Welke kant ga ik op? En vind ik dat ik de goede kant op ga? Waar ga ik dan naartoe?

De meeste antwoorden heb ik niet zonder meer paraat. Dat hoeft ook niet. De antwoorden zullen vanzelf op mijn pad komen. Wat ik wel zeker weet is dat ik een tevreden en blij gevoel heb bij mijn leven zoals het nu is. Wat niet betekent dat het alles goed is, of zal en zou moeten blijven. Het is meer het bewijs dat ik rust heb gevonden. Niet ‘de rust’, maar (meer) rust. En de rust geeft vertrouwen, veiligheid en bescherming; het gevoel dat ik stormen kan doorstaan met mijn wijsheid.

Het pad dat ik loop heeft mij gebracht waar ik ben. En wat stond (en staat) er veel moois langs de weg! Het staat er om mij nog meer te leren. Bomen, stevig geworteld in de aarde en reikend naar de alomvattende hemel. Struiken, vol doornen ter bescherming en sappige vruchten om van te snoepen. En prachtige bloeiende bloemen, die schoonheid, kwetsbaarheid en ontroering zichtbaar maken. Het pad laat mij het belang van genieten en van hier en nu zien.

Het bijzondere aan het pad is, dat het niet alleen lengte en breedte kent, maar ook diepte. Elke dag ontdek ik wel iets nieuws aan de wereld waarvan ik dacht dat ik hem kende, begreep en doorzag. En wie weet wat er na die derde dimensie volgt. Een vierde, een vijfde? Ik sta open voor alles wat er op mijn pad komt. Ik zie het vol vertrouwen en positief tegemoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s