Liefde is overal

Alles is grijs. Het asfalt waar ik over fiets. Donker en glimmend nat van de regen die net gevallen is. De lucht boven mijn hoofd. Vol grote en kleine regendruppels, die zich door een stevige wind laten voortblazen. En ertussenin de hei.

De hei heeft een grijze gloed. En hoe langer ik naar die gloed kijk, hoe meer kleur ik ontwaar. Ik zie groen onkruid tussen de uitgebloeide purperen heidepollen. Ik zie verdorde gele grashalmen. Witte berken, zwarte twijgjes en donkere runderen. Ze staan als in een oud-Hollands olieverfschilderij.

Met hun dikke vacht hoeven ze heus niet te schuilen voor de miezerregen die valt. Ze kunnen lopen over een enorm uitgestrekt gebied aan weerszijden van de autoweg. Afgelopen voorjaar is het ecoduct geopend dat onderdeel uitmaakt van een veel groter project om de Veluwe in verbinding te brengen met andere natuurgebieden in Europa. Niet alleen runderen, maar ook andere dieren kunnen nu een vrije doorsteek maken van het Veluwemeer tot aan de Rijn en de IJssel.

Maar ze staan bij elkaar. Op zoek naar warmte, aandacht, verbinding. Daar trek ik de parallel naar het programma over pinguïns dat ik gisteren op televisie zag en dat me erg deed denken aan de March of the Penguins. En hoe dieren toch eigenlijk net mensen zijn. Of wij net dieren. Ach, wat doet het er toe? We zijn gewoon allemaal op zoek naar liefde. En dat brengt een liedje van vanmorgen vroeg in mijn hoofd:

Love is everywhere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s