Leger van de liefde

Aan de vooravond van mijn geboortedag wil ik een verhaal schrijven, maar ik weet niet hoe te beginnen. Ik besluit naar een aflevering van De Kist te kijken. De Kist is een programma over het leven en de dood. Ik kies voor de aflevering met Lisa Wade, de jonge presentatrice van Het Klokhuis, lange tijd een favoriet programma van mijn kinderen.

Haar visie op de dood toont overeenkomsten met die van mij. Hij mag nog wel even wegblijven, maar op basis van ervaringen in haar nabije omgeving is ze niet meer bang, eigenlijk wel nieuwsgierig. Ze voelt haar overleden dierbaren altijd dichtbij. En in het leven zou ze, net zoals haar hond, wel meer in het hier en nu willen leven. En kiest ze voor het leger van de liefde, in plaats van voor die van de angst.

Dat vind ik een mooie uitspraak: Kiezen voor het leger van de liefde. Vanmiddag zei ik nog tegen manlief dat ik het leven, naarmate ik ouder word, alleen maar leuker vind. Weg onzekerheid en onrust, welkom vertrouwen en stilte. Tegelijkertijd bruist er nog het nodige! Zeker als het gaat om liefde.

De keuze voor de liefde boven de angst betekent dat ik nooit spijt heb, me nergens (meer) voor schaam, het glas halfvol zie en dankbaar ben voor wat mij overkomt. Zowel voor het geluk als het ongeluk dat op mijn pad komt. Omdat het me wijs maakt, en rijk en compleet. T is niet per se allemaal makkelijk, maar dat had ook niemand beloofd! Het betekent ook dat ik vertrouwen heb, in alles en iedereen, en ook steeds meer in mijzelf ;-)!

Met het aan zekerheid grenzende gevoel dat ik zeker 96 ga worden, is het toch een mooie gedachte dat ik nog niet op de helft van mijn leven ben en wel al deze wijsheid in mijn rugzak heb!

3 gedachtes over “Leger van de liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s