Breekbaar leven

Vandaag was een perfecte dag. Ik zag alle kleuren van de regenboog aan de hemel en ik genoot van de vogels die een vroege lente vieren. Ik werkte naar eigen tevredenheid en ik vierde mijn verjaardag met mijn collega’s. Eigenlijk verbaasde ik mijzelf. Drie weken geleden immers overleed de collega, met wie ik bijna 18 jaar samenwerkte.

Die verdrietige dag was de concrete aanleiding om mijn verjaardag gisteren niet echt te willen vieren. Vandaag op het werk was het desondanks des te spontaner en vrolijker. We hebben van zijn kamer onze nieuwe teamkamer gemaakt, om zo vorm te kunnen geven aan -en om te kunnen gaan met- zijn gemis. We aten Bossche bollen en voelden hem bij ons.

Wat ik bijzonder vind aan de afgelopen weken is dat je niet kunt voorspellen hoe je reageert op een groot en onverwacht verdriet als dit. Ik had vooraf niet kunnen bedenken dat ik er zo rustig op zou reageren als ik doe. Verdriet om wat er niet meer (mogelijk) is, is er wel degelijk. In het bijzonder als ik voel hoe het is voor zijn kinderen, die eigenlijk te jong zijn om al zonder hun vader verder te moeten leven.

Maar wat er de afgelopen weken ook heel erg in mij naar boven komt als ik aan mijn collega denk, is dat ik zo ontzettend veel van hem geleerd heb. Bijvoorbeeld dat iederéén creatief is; hoe mooi en leerzaam het is om een ménsenmens als hem om mij heen te hebben gehad; en hoe bijzonder het is om zó lang zó prettig met hem te hebben kunnen samenwerken.

Bij het ondergaan van de zon schoten mijn ogen vol toen ik luidkeels in de auto met Robbie Williams meezong:

Go gentle through your life
If you want me I’ll be there
When you need me I’ll be there for you

Ik gun het zijn kinderen, dat ze iemand in hun breekbaar leven hebben, die er voor ze is als ze dat nodig hebben. En hem in hun hart voelen. Zoals ik dat vandaag doe op deze perfecte dag.

2 gedachtes over “Breekbaar leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s