Het stille begin

De inspiratie voor mijn vak heeft mij (eindelijk) weer eens te pakken! Lang heb ik gedacht dat mijn werk en mijn passie niet (meer) samen zouden kunnen komen. Nu voel ik dat dat wel zo kan zijn. Ik zeg niet dat het zo is, maar wel dat het zo kan zijn. Dat gevoel is lang ver weg geweest. En wat ben ik blij dat gevoel weer te hebben!

Ik word via mijn voicemail en per mail gevraagd of ik een bijdrage zou kunnen leveren aan een middag waar het gaat over ‘beter communiceren. Wat zou je vaker, beter, meer moeten doen om dat te doen? Meer via de mail, meer praten, meer intranet, nieuwsbrieven, folders?’ Ik word razend enthousiast. Deze vraag wil ik beantwoorden!

Helaas is het zo dat ik niet kan op de middag waar het over gaat. Ik heb dan een dagje vrij en ga iets leuks voor mijzelf doen. ‘Werken met de spirit’… Even iets heel anders. Of toch niet? Want alles is een, en je ziet het als je het door hebt (om het op zijn Cruijfiaans te zeggen).

Wat zou ik graag mijn bijdrage aan die middag willen leveren. Ik hoop dan ook van harte dat we er een vorm voor kunnen vinden. Een andere dag, een filmpje, whatever. Als ik mijn enthousiasme maar uiting kan geven. Dat ik blij ben dat er mensen in mijn organisatie zijn die deze vraag stellen. Mij vragen op een inspirerende manier mensen leren beter te communiceren.

Want ik weet inmiddels hoe dat zou kunnen. En hoe moeilijk dat is. Mijn moeder zei het al: de basis is rust, reinheid en regelmaat. En goed communiceren, dat ondervond ik in de loop van mijn leven, leer je met vallen en opstaan. En het begint met luisteren.

Muziek begint met stilte.

Mstislav Rostropovitsj, cellist/pianist/dirigent

2 gedachtes over “Het stille begin

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Wat een mooi eindcitaat

  En communiceren is inderdaad oh zo moeilijk.

  Ik kan me voorstellen als dat je passie is dat je dat ook graag uit wil dragen

  Succes

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s