Met mijn neus op het leven

Ik word wakker na een onrustige nacht. Manlief begint vandaag in zijn nieuwe baan. Dat is leuk, maar ook spannend en dat was vannacht merkbaar aan ons beiden. Zolang samen zijn betekent delen in de lusten en de lasten. Met soms zo’n strak lijntje tussen onze harten dat de onrust van de een voelbaar is in de ander.

Ik fiets met een morgenrode zon in de achtergrond naar mijn werk. Ook daar wacht mij een dubbel gevoel. Ik heb samen met drie collega’s gesprekken met mensen van wie er een mogelijk een deel van het werk van mijn overleden collega gaat oppakken. We zijn zeker niet op zoek naar iemand die op hem lijkt, want ‘onze bijzondere creatieve en onmisbare nestor’ kan niet worden vervangen. Maar we zoeken wel iemand die samen met ons de vragen die worden afgevuurd kan oppakken.

Met een wattig hoofd en rode wangen fiets ik ’s middags terug naar huis. Ik meld me af voor de paardrijles, omdat ik liever thuis ben vanavond. Het wil wat zeggen dat ik ‘mijn paard’ even laat schieten, want o, wat kan ze me in het hier en nu brengen. Hier en nu is vanavond gewoon beter thuis. Grote en Kleine Zoon hebben vakantie, manlief komt laat thuis van zijn eerste werkdag en ik ben er graag als hij de sleutel in het slot steekt.

Een lieve vriendin belt met niet zulk goed nieuws. Ze moet onder het mes en bestraald worden. Een onverwachte boodschap. Ze klinkt realistisch en positief, ze gaat het ‘gewoon’ aan. Schouders eronder, what else? ‘We kunnen jou nog lang niet missen!’ is de boodschap uit mijn hart die haar raakt. ‘Laat je lekker knuffelen!’ zeg ik als we het telefoongesprek beëindigen. Morgen op mijn werk -want ze is niet alleen mijn vriendin, maar ook een collega- ga ik haar goed vasthouden.

Vandaag word ik met mijn neus op de feiten van het leven geduwd. Het is wat het is. Soms zit het mee, soms zit het tegen. We hebben hier en nu, en wat mij betreft maken we daar het mooiste van! Ik steek een kaarsje aan, neem een glas wijn en lees een boek. En daarna kruipen manlief en ik vroeg onder de wol. Morgen is weer een nieuwe dag!

Een gedachte over “Met mijn neus op het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s