Wandelen naar mijn werk

Het is doodstil als ik vroeg op de ochtend na Carnaval naar mijn werk wandel. Want dat doe ik, ook of juist, op de dagen dat ik ik thuiswerk. Even afstand nemen van gezin en huishouden, om met frisse wangen te beginnen aan mijn ‘klus van de dag’. En ook al is de wandeling in hetzelfde dorp als waar ik op zondagochtend loop, het gevoel altijd anders; de ene keer verfrissend of ontspannend, een andere keer juist weer vitaliserend of troostend.

Vandaag oogt het herfstig. Het is mistig, als voorbode van een prachtige stralende middag. De bladloze takken zien er eigenlijk wel troosteloos uit. De vogels hoog in de toppen van de bomen laten weten wat het werkelijk is. In de tuinen, waar ik meestal haastig en functioneel langsfiets op weg naar het dorp, laten herfst en lente zich ook beiden gelden. Bruine beukenblaadjes aan de hagen, rottende sierappeltjes en besjes in de struiken, uitgebloeide sedums als droogboeketten. En evenzoveel lentebodes: frisse roze bolletjes, fragiele sneeuwklokjes, frisgroene hortensiaknoppen die nauwelijks kunnen wachten om hun jeugd te laten zien.

Op de stoep en op mijn hoofd vallen dikke druppels ochtendmist uit de bomen. Als ik naar de plantsoentjes langs de weg kijken, liggen daar natte restanten Carnaval: snoepjes, confetti, een enkel ingedeukt bierblikje. De poes zit aan het begin van de straat al op mij te wachten en wandelt met mij mee. Ik hoor achter de deksel van een kliko open en dicht gaan. Ik zie medestraatbewoner R, de vader van onze vroegere babysit. Ik draai mijn hoofd, we wensen elkaar geluidloos goedemorgen.

Een straat verder hoor ik dakpannen schuiven. Werklui grijpen ze vast en geven ze aan elkaar door. Daar staat vanmiddag een kapel op het dak. Ik steek de sleutel in de deur en loop even later naar boven met een kop koffie. Mijn werkdag is begonnen.

Een gedachte over “Wandelen naar mijn werk

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Het inderdaad een mooie lentedag vandaag

  Alles bruist van nieuw leven dat er aan zit te komen

  Tijdens het wandelen hoor je de drukte van de vogels en als je goed luistert dan zou je het groeien en voorzichtige uitbotten van knoppen kunnen horen (zeker in je hoofd)

  Groetjes en fijne dag

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s