Second Hand Rose

Ik sta hevig te twijfelen. Wat staat me het best, het grijs met de antraciete bloemen of het zachtbruin met zeegroene en zachtblauwe bloemen? Ik voel de stofjes. De een een beetje stug, de andere soepelvallend. Ik ga overstag als ik het glanzende lintje bovenaan de hals zie. Het wordt het vrouwelijke, bruinig-gebloemde jurk van een tientje.

Zet mij in een tweedehands kledingzaak en je ziet een gelukkige vrouw. Waarom? Ik vind het heerlijk om een winkel binnen te stappen waar het altijd uitverkoop is ;-). Nog leuker vind ik het om niet al bij de deur te kunnen scannen of er iets voor mij bij zit. Er zijn winkels met nieuwe kleding waar ik al bij binnenkomst zie dat er niets voor mij hangt. Dan zie ik namelijk geen kleuren passend bij mijn type. Lekker voordelig, dat dan weer wel.

Nee, dan tweedehands. Ik ‘deed’ het en ging er al heen in de tijd dat je eigenlijk niet hardop zei dat je tweedehandsjes kocht of droeg. Tegenwoordig schijnt het ‘hot’ te zijn om goede kleding van anderen te hergebruiken, want zo lekker duurzaam en bewust. Ik vind het gewoon veel leuker en het ruikt er heus lekker fris!

Wat ik het allerleukst aan de tweedehands winkels vind, is dus de verrassing die zij in zich bergen. Ik moet er niet binnen stappen als ik niets wil kopen, want er is altijd wel iets van mijn gading. En als ik wél iets wil kopen, lukt dat dus (anders dan in die gewone modewinkels). De verrassing zit hem in de hoeveelheid stofjes, kleuren en stijlen. Soms zou ik wel een schaar bij me willen hebben, om een stukje te kunnen knippen uit een jurk die totaal mijn maat of model niet is. Maar dat stófje!

Vandaag kocht ik een zomerjurkje in de winkel met de vrouwelijke naam Bella Donna. En later op de middag kwam ik langs een tweedehands zaakje waar een collega al vaker lovend over was. Ook daar stapte ik naar binnen en kocht ik een onweerstaanbare bonus: mooi donkerbruine laarzen van een goed merk, die nog maar net in de winkel waren gehangen. We gaan de tijd van de slippers en de open schoenen tegemoet, maar die laarzen wachten rustig op de volgende herfst en winter!

Barbra Streisand: Second Hand Rose

3 gedachtes over “Second Hand Rose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s