Enkeltje lente

Het kon niet uitblijven. Vanmiddag zag ik, vanuit mijn linkerooghoek -zittend in de auto- een wit en een zwart lammetje in een wei liggen. Ik stelde me voor dat ze daar lagen met hun ogen gesloten, hun kopjes naar de zon gedraaid als goudgele zonnebloemen. Het paste natuurlijk he-le-maal bij het weer van de afgelopen dagen.

Ook mijn humeur past deze dagen naadloos bij het lenteachtige weer. Het grappige is dat ik door het jaar heen denk dat ik niet echt weersgevoelig ben- ik vermaak me altijd wel, of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt. En toch spat de energie de afgelopen week uit mijn lijf. De massagetherapeut zei al dat ze het kon voelen. En ik, ik kan wel de hele dag door zingen. Dat doe ik niet hoor, al is dat meer voor mijn omgeving dan voor mijzelf :-).

Maar goed, het sprankelt, vibreert, zingt en danst en moet eruit. En het komt eruit in de vorm van vrolijkheid en uitgelatenheid. In de vorm van misschien wel overdreven grote positiviteit. En bovenal in de vorm van een relaxte staat van zijn, waar mijn hele omgeving lijkt te reageren.

Manlief is dolblij mij na een dag werken weer te zien. Grote en Kleine Zoon gaan zonder mopperen aan hun huiswerk en helpen vrijwillig bij het tafeldekken. De poes wil op de meest onmogelijke momenten spinnend op schoot. Honden kwispelen naar me vanaf de overkant van de straat. De vogels schreeuwen het uit. En de zon blijft elke dag een beetje langer op om mee te genieten ;-).

Ik ben dol op elk seizoen. De zomer vanwege de loomheid en grijswarme gloed over het leven; de herfst vanwege een rijke oogst in velerlei opzicht. De winter om de bezinning en de teruggetrokkenheid in geborgenheid. En toch … Het liefst van al zou ik wel een enkeltje lente willen. En ik denk dat dat kan … Het is immers een ‘state of mind’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s