Groeien in mijn garderobe

Ik hik er al weer even tegenaan: het omruilen van mijn wintergarderobe voor zomerse kledij. Omdat het veel meer is dan alleen die kledingswitch. Ik moet, nee, wil mijzelf dan bij elk kledingstuk afvragen: Wil ik het houden en opbergen of geef ik het weg? De moeite zit niet zozeer in het geven van de antwoorden, alswel in het afscheid nemen van de kledingstukken waarvan ik besluit dat ze niet meer in mijn leven passen. En de moeite zit dan niet in accepteren dat ik er niet meer in pas ;-), maar omdat afscheid nemen loslaten is.

Ik besluit de wisseling nog even uit te stellen. Dat kan, omdat de zomerdag van vorige week vooralsnog een eendagsvlieg bleek. En ik ga googlen, op ‘loslaten’. Ik kom handige tips tegen over het wegdoen van spulletjes:

  • Geef je spullen weg aan iemand die er erg happy van wordt.
  • Voegt het iets positiefs toe aan mijn leven? Zodra dat niet het geval is: weggooien!
  • Vraag jezelf af of je het product binnen een jaar nog zal gebruiken. Nee? Dan hoef je het ook niet te bewaren.
  • Neem er een foto van en je zult iedere keer glimlachen bij het zien van de foto.
  • Luister naar jezelf. Word je iedere keer onrustig als je je kledingkast open doet vanwege de troep die erin ligt? Kun je nooit vinden wat je zoekt? Dan wordt het toch tijd op te ruimen en afscheid te nemen.
  • Besef wat je allemaal hebt, dan is het niet erg af en toe wat weg te doen. Het helpt je te waarderen wat er allemaal overblijft.
  • ‘When you finally let go of the past, something better comes along.’

Het citaat geeft hoop en ik google nog even verder. Ik beland op een site die helemaal niet over het weggooien van kleren of andere spullen gaat, toch blijken de tips en de citaten op mijn moment van toepassing:

  • Stel prioriteiten en doe wat je gelukkig maakt en je energie geeft. Leef met minder spullen. Hoe meer spullen, hoe complexer je leven: ‘We think we need so many useless things, when all we really need is time to breath’.
  • Neem tijd om alleen te zijn in stilte. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten, ideeën en heel veel creativiteit: ‘Shhh. I am in my quiet place’.
  • Vertrouw je intuïtie: ‘Knowing in a split second whether it is allright or not’.

Het kwartje is gevallen hoor. Het bewust zijn van de moeite die ik heb met het loslaten van mijn kleding, past he-le-maal in mijn persoonlijke ontwikkeling. Straks is mijn kledingkast is vernieuwd en ben ik weer een klein beetje gegroeid :-)!

 

Met dank aan http://www.touchtherapy.nl voor de inspiratie voor deze blog.

Een gedachte over “Groeien in mijn garderobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s