Sneeuw in zomertijd

Ik word wakker van het licht dat door een kiertje tussen de gordijnen piept. Ik had ze gisteravond nog zo nauwkeurig tegen elkaar aan getrokken. Manlief ging echter later naar bed dan ik en hij heeft waarschijnlijk gecheckt of de balkondeur wel open stond. Ik sta op; 06.56 uur op de wekker. Zou het nu bijna zeven of toch acht uur zijn? Altijd een ochtend vol heerlijke verwarring na het verzetten van de klok. En waarom eigenlijk? Hoe belangrijk is de tijd? Ik trek mijn joggingkleren aan en ga naar buiten.

Ik loop langs de struik die naar mijn zoete jeugd ruikt en hoor de musjes, die er hun huis van hebben gemaakt, vrolijk schetteren. In eerste instantie wilde ik langs de eendenvijver lopen, waar geen mens is rond deze tijd, maar ja, waar eigenlijk wel? Daarom besluit ik de woonwijk naast de mijne in te lopen. Lekker genieten van andermans woonkamers en tuinen.

Als ik een tuin aan het einde van een straat nader, zie ik grote zachte vlokken vallen. De lucht was wel wat heiig toen ik wegliep, maar sneeuw? Als ik naderbij kom, zie ik het: de witte blaadjes van een enorme magnolia hebben hun pracht laten zien en vleien zich op de grond. Het is zo stil in de straat dat ik ze hoor vallen.

Ik denk aan de prachtige foto die ik gisteren zag: vijf dieprode herfstbladeren, drijvend op stil water, een enkele drup op het blad zelf. Het onderschrift is een meditatie: imagine yourself at a river. Place each thought on a leaf in your mind, and watch it float away. Keep popping each thought onto a leaf. Observe and gently acknowledge, try not to judge. Mijn gedachten zo loslatend, loop ik terug naar huis.

2 gedachtes over “Sneeuw in zomertijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s