Regenbooggeluk

Er was een tijd dat ik bekend stond om mijn soms wat onverwachte kledingkeuze. De ene dag stoer -bijna punk, dan weer kak of lief meisjesachtig. Inmiddels heb ik toch zoiets als een herkenbare stijl ontwikkeld, denk ik. Ik zal er zelf geen etiketje op plakken, dat laat ik graag aan anderen over.

Vandaag is de dag dat ik losbreek uit die stijl. Want vandaag regent het als ik weg ga op mijn werk en dat betekent – eindelijk – mijn ‘regenbooglaarzen’ aan. Ik fiets zoveel als mogelijk, dus ook op koude en natte dagen. Een goed regenpak doet echt wonderen wat dat aangaat. Ik was dan ook erg blij begin dit jaar met mijn elegante, vrouwelijke, zeegroene weer- en windjas. De niet echt bijpassende zwarte XL-regenbroek hijs ik, als het moet, over lieve jurkjes en zwierige rokjes, geen probleem.

Toch vind ik die zwarte broek het sombere van een donkere regenwolk erg bevestigen. Ik vraag om die reden mijn laatste verjaardag om vrolijke regenboog-regenlaarzen. Ik ben reuze enthousiast als ze een week na mijn verjaardag eindelijk arriveren. Prachtig rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De weken na mijn verjaardag wil het maar niet regenen en staan mijn nieuwe aanwinsten voor spek en bonen in de kast.

Vanmiddag vallen er stevige buien. Mijn laarzen fleuren helemaal op, want ze worden voor het eerst glanzend nat. De afgelopen weken twijfel ik steeds vaker of ik er met mijn 45 jaar wel goed aan heb gedaan om zulke ‘meisjeslaarzen’ te vragen. Maar vandaag, als ik ze zie stralen onder mijn functionele regenbroek, maakt mijn hart een sprongetje. Zo is fietsen in de regen een droge en best een vrolijke onderneming!

De wind blaast de energieslurpende werkdag uit mijn lijf en de wolken weg van de zon. Het lijkt wel alsof de vermoeidheid in vrolijke straaltjes regendruppels van mijn laarzen op het glanzende wegdek drupt. Mijn geluk is compleet als ik, met de zon in mijn rug, de zonnestralen zie spelen met de regenwolken in de verte en ze samen zie komen in regenbooggeluk.

Een gedachte over “Regenbooggeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s