April doet wat ie wil

Voor de komende dagen wordt regen voorspeld. Het maakt dat ik vanmorgen vertwijfeld uit het raam kijk terwijl ik voor mijn kledingkast sta. Wat zal ik aantrekken? Neem ik de gok op een zomerse dag en trek ik een jurkje aan zonder panty? Of zal ik toch maar het zekere voor het onzekere nemen?

Ik besluit tot dat laatste. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat ik een hele dag zit te koukleumen op mijn kantoor. Het wordt een compromis overigens: een mouwloos zomerjurkje met daaronder een panty en een t-shirt met lange mouwen. Hier kan ik geen buil aan vallen.

Op het heetst van de dag stap ik op de fiets om van Wolfheze naar een afspraak in Arnhem te gaan. De fiets is zwaarbeladen, ik neem op dagen als vandaag namelijk ook mijn regenlaarzen en -pak mee. Niets of niemand maakt mij gek, ook de weerman niet. Hijgend en puffend kom ik aan in Arnhem-Noord (de kenners weten dat ik dan ook bergop heb gefietst :-)).

Als ik naar huis wil vertrekken, word ik op mijn wenken bediend. Het rommelt ten zuiden van waar ik mij bevind, precies waar ik heen ga. Maar ja, hijs ik me nu al in mijn ‘zuid-wester’, of stap ik onderweg wellicht af en haal ik alsnog een nat pak omdat de regendruppels sneller zijn dan dat ik mijn regenpak kan aantrekken? Vrouwen weten het antwoord: ik loop het risico.

Maar wel op mijn manier! Ik besluit niet meteen naar huis te fietsen, maar eerst Sonsbeekpark in te lopen. Een prachtig klassiek park, vol statige beuken en kastanjes. Ik loop eerst door het bossige deel en word geraakt door de rust zo midden in de stad. Sta stil bij een soort rituele plek op een heuvel: een halfronde bank met daaromheen elf enorme beuken. Wandel naar beneden, langs de dierenweide, waar de hertjes loom liggen. Zie schattige kindjes brood gooien. En bij de Witte Villa een bruidspaartje, wat een jong geluk.

Om de eerste regendruppels te ontwijken, loop ik weg van het bankje waar ik was gaan schrijven. Ik ga op de grond zitten, aan de voet van een majestueuze kastanjeboom, de benen keurig onder mijn jurkje opgetrokken. Laat het onweer maar komen. April doet misschien wat ie wil, maar ikke lekker ook!

Een gedachte over “April doet wat ie wil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s