In het land van Harry Potter

Ik hou me afwisselend vast aan de gele buizen naast en boven mij. Ondertussen bekijk ik de reclameborden op de linkerwand en de kaart van de metro op de rechter. Naast mij probeert een man in kostuum te luisteren naar iets of iemand via het oortje van zijn mobiele telefoon. Maar hij staat voor een open raam, de wind suist langs zijn oren.

Aan mijn andere kant staat Grote Zoon. Hij kijkt zo cool en relaxt als mogelijk. Tegelijkertijd schat ik in dat het toch reuze spannend is wat we aan het doen zijn. Kleine Zoon vergeet de gele buizen vast te houden en staat te schudden op zijn benen als de metro weer optrekt.

Ik rijd achterstevoren. En heb zo goed zicht op de mensen die in mijn coupé zitten. Een aantal van hen heeft hun ogen dicht. Het was een lange dag. Anderen lezen boeken, Engelse maar ook Perzische zie ik. Het valt me op dat de meeste mensen donkere ogen en bijna zwart haar hebben. Slechts een enkeling is net zo blond als Kleine Zoon en ik. Ik zie schooluniformen, werkkledij, vrijetijdsschoenen en spijkerbroeken. Hakken zie ik niet, die zitten waarschijnlijk verstopt in de grote damestassen.

Het is warm. De een blaast in zijn eigen gezicht, de ander veegt haar plakkerige haar weg. Als iemand mij per ongeluk aankijkt, kijkt ie ook snel weer weg. En ik? Ik observeer. Waar ik vroeger nog wel eens op kon gaan in de drukte, de mensenmassa, de gekte, kijk ik er nu zonder oordeel naar. Of toch. Ik kijk en geniet. Geniet van deze andere wereld dan de mijne. Omdat ik zie dat waar ik ook ben, alle mensen gelijk zijn.

Ik zie vaders, moeders, geliefden, kinderen. Mensen op weg naar huis, naar warmte, naar gezelligheid. Ik heb mijn huis, mijn warmte en gezelligheid bij de hand, want ik ben met manlief en mijn kinderen een paar dagen in het land van Harry Potter. Ik ben komen aanvliegen in een supersnelle trein en zal me de komende dagen laten betoveren in en door magisch Londen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s