Singing in the rain!

Het regent. Al drie dagen achter elkaar. Mijn straatpoezen zijn hun mand niet uit te krijgen, de moedereenden blijven nog wat langer op hun nest. Honden houden hun plas op en er is letterlijk geen kip op straat. Alleen ik. In mijn regenpak.

Het fietsen gaat door, in weer en wind. Het fijne van deze dagen is, dat het niet eens echt koud is. Ben wel goed ingepakt, maar da’s tegen de nattigheid. Vandaag zowel op de heen- als de terugweg. Het kan mijn pret niet drukken.

Het lijkt wel herfst. Thuis liggen bloemen van de blauwe regen op de grond. En dreigen de knoppen van de pioenrozen te verzuipen. Onderweg zie ik stevige, maar toch afgerukte takken in de weilanden liggen. De windvlagen en hagelstenen hebben hun werk gedaan.

De paarden, ponies en veulens staan met hun staarten tegen de achterbenen en met hun billen naar de wind en regen gekeerd. Ze trekken zich terug in hun warme en veilige zelf. De bloemen en grassen in de weelderige bermen laten hun zware, bedruppeld kopjes naar beneden hangen.

Het lijkt herfst, maar het is het niet. Er is iets anders. Dat anders is het voortdurende gezang in mijn oren. Ik hoor merels, mussen en mezen. Spreeuwen, tortels, eenden en ganzen. En ik zie twee scholeksters. In deze tijd van het jaar moet hun dans wel een paringsdans zijn. En ze zingen. Dat moet haast de vogelversie van Singing in the rain wel zijn :-)!

4 gedachtes over “Singing in the rain!

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Ook ik heb de afgelopen dagen de nodige regen tijdens het wandelen over me heen gehad

  Ondanks dat het wat moeilijk loopt is het heerlijk stil en zingen de vogels inderdaad uit volle borst

  Mooi om te horen

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s