Oogst in Wonderland

Mijn gedachten gaan 10 jaar terug. Na het ontbijt vertrek ik naar een open plek in het bos. De zon schijnt en de wind fladdert fluisterend door de berken. Niemand zegt een woord. Hoeft een woord te zeggen. Hier te lopen zegt alles.

Ik kom aan op de open plek en neem mijn plaats in. Alhoewel ik het vreemd vind, doe ik wat de trainster vraagt. Ik sluit mijn ogen. En kijk met mijn hart. Ik adem rustig en vol in. Ik til een been omhoog, mijn rechtervoet tegen mijn linkerknie. Mijn armen houd ik wijduit open. Ik luister naar de wind en de vogels. Ik ruik het mos en en de dennenbomen die om de berken heen staan. Ik voel de warmte van de ochtendzon.

Precies die ervaring komt terug in mijn gedachten als ik vanmorgen door het bos fiets op weg naar mijn werk. De zon schijnt tussen het jonge blad door, ik ruik het hout en het mos, zie het frisse groen en een morgendans van insecten. Ik voel geluk. Geluk dat tot uiting komt door met mijn neus in de lucht te fietsen, zachtjes neuriënd en som luidkeels zingend.

Het valt me deze dagen op dat er al wordt geoogst. Het gemaaide gras ligt geurig te drogen en zal voor eventuele onweersbuien vanavond of morgen zijn binnengehaald. Zo kijk ik terug naar die ervaring van 10 jaar geleden. Het was mijn eerste ervaring om van Gewoonland in Wonderland* te stappen. Het land waarin de oogst oneindig en onbetaalbaar kan zijn.

* de term Wonderland citeer ik graag uit het boek Liefde in Wonderland van Riekje Boswijk-Hummel

Een gedachte over “Oogst in Wonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s