Toppers in rood, wit en blauw

Mijn ochtendwandeling loop ik in de miezerregen. Bleeh, denk ik. Tegelijkertijd weet ik dat ik het niet meen. Want niets prettiger dan even buiten lopen, al weet ik dat niet iedereen daar zo over denkt. Alles lijkt even grijs. Tot ik onverwacht tegen iets roods aanloop. Het lijkt wel of de kersen in de bomen om de hoek heel plots hun zomerkleur hebben gekregen. Ik zie ze doordat mijn ogen getrokken worden naar de onrustige merels, die waarschijnlijk dronken van het sap, een wiebelende vlucht maken. De kersen ogen roder dan rood door het grijs dat mij omringt.

Later op de dag, het miezert nog steeds, zie ik een topper in wit. Naast de supermarkt, waar ik nog even snel asperges haal voor mijn zelfgemaakte soep. In het midden van al het grijs daar, en het grijsgroene van de tuin waar die topper in zit, zie ik een sneeuwwitte kat zitten. Als een ijskoningin…

In de avond tref ik de echte toppers van de dag. En toeval bestaat niet. Ze dragen koningsblauw. Ze zijn echt over de top, maar wel leuk! Ik vermaak me hilarisch met E, die onherkenbaar wil blijven in deze blog. Net zoals ik dat wilde in mijn ordinaire uitdossing in de Arena. Helaas had de Postcodeloterij de winnaars per woonplaats in de vakken geplaatst, zodat heel wat plaatsgenoten mij nu in een witte legging hebben mogen aanschouwen! We zingen alles mee, van Tulpen in Amsterdam tot Er staat een paard in de gang, van Met zijn allen tot This is love van Eva Simons. We housen, we sjoenkelen, we drinken bier en we kijken onze ogen uit.

Inmiddels lig ik in bed en de rode hoedjes, witte boa’s en blauwe pruiken komen me tegemoet als ik mijn ogen sluit. Maar het was een leuk feestje, volgend jaar weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s