Kersenjammm

Zondagochtend, kwart voor zeven. Ik ben wakker en de zon schijnt. De kou van de nacht zit nog in de lucht en mijn schaduwen op de stoep zijn lang en dun. Mijn passen zijn regelmatig en rustig. Er is niemand op straat, op een baasje met hond na.

Ik loop langs het water en zie dat twee hazen elkaar najagen in de stierenwei. Het is bijzonder om zonder horloge te kunnen vaststellen dat het vroeg in de ochtend is. Ik zie het aan het voorzichtige zonlicht, hoor het aan hoe de mussen fluiten in het riet, voel het aan de dauwdruppels op elk grassprietje, hoe minuscuul ook. Ik proef het in de zachte lucht, ruik het aan de witte jasmijnbloemen en ervaar het in elke vezel van mijn lichaam.

Ik loop, in omgekeerde richting, langs de kersenbomen waar ook nu de merels weer, of nog steeds, van snoepen. Ik zie kaalgevreten kersenpitten op de grond liggen. In eerste instantie loop ik door, dan bedenk ik me en wandel terug. Ik raap drie kersenpitten op. Ik neem me voor ze op deze eerste junidag in een potje met grond te stoppen. Wie weet maak ik over een paar jaar kersenjammm!

2 gedachtes over “Kersenjammm

 1. Cees Janssens zegt:

  Hallo Anita

  Mooie sfeerbeschrijving van de vroege zondagmorgen

  Als je de jam gemaakt hebt houd ik me aanbevolen voor een potje šŸ™‚

  Groetjes

  Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s