Sprokkelen en struinen

Met onze nieuwe auto wil ik wel zondigen. ‘Zomaar’ ergens heen rijden, niet functioneel of absoluut noodzakelijk. Zo ook vanavond. Grappig genoeg wil manlief wandelen ‘aan het water’ en wil ik ‘een stukje rijden’. We besluiten naar de noordoever van de Waal, ten oosten van Nijmegen, te gaan. Daar ligt de Bemmelse Waard, grotendeels afgesloten voor auto’s. Normaal gesproken een afstand die ik zonder pardon met de fiets zou afleggen, maar ja, de auto ruikt nog zo lekker :-)!

De lucht is strakblauw, het weer is prachtig zomers geweest vandaag. We parkeren de auto bij De Sprok. Een droomlocatie voor een geweldig restaurant. Volgens mij is het dat ook ooit geweest. Wat nu over is, is een wat vervallen locatie waar je op afspraak feest kunt vieren. Aan de achterkant een wat studentikoos geheel. Bierkratjes, een container en een bordje naar ‘Sprok Beach’. We slaan het pad daarnaartoe in.

We lopen het trapje af en staan in rul strandzand. We worden omgeven door een heus beach-tent gevoel. Jongeren liggen op bedjes, biertje in de hand en zonnebril op het hoofd. Twee meisjes dobberen in het Waalwater en turen naar de neppalmbomen op het strand. Het is tegelijkertijd een hilarische en een idyllische plek. Manlief droomt weg: hier zou hij wel een uitbater van willen zijn.

We lopen verder, passeren de wilde-runderen-grens en stappen door het hoge gras. We moeten uitkijken om niet in grote koeieflatsen te trappen. Het voelt als vakantie in eigen land. Grote schepen varen langs in de Waal. De koeien kijken dromerig en liggen loom. Een enkele verdwaalde Nijmegenaar zit in het zand of ligt op de keien van de laatste zonnestralen te genieten.

Er lopen meer mensen die zich toerist wanen. Ondertussen wandelen we verder. We komen bij een bosje wilgen, dat door de kaalgespoelde wortels lijkt op een mangrove. Hoe leeg het strandje nu ook is, de voetstappen verraden de populariteit overdag. Die koeien liggen met reden nu languit lui te wezen.

We lopen terug. Blij met deze onverwachte ontdekkingsreis, waarop we nieuwe ervaringen sprokkelden en herinneringen struinden.

Een gedachte over “Sprokkelen en struinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s