Droom zacht

21 juni, de langste dag, de kortste nacht. Licht en donker ontmoeten elkaar, er is een symbolische strijd tussen de Eikkoning en de Hulstkoning op deze dag van het feest van de Keltische maangodin Litha. Groei en bloei zijn op hun top, nu volgt de tijd van rijping en oogst. Na deze dag worden de dagen korter en gaan we langzaam maar gestaag op weg naar de langste nacht. Maar de mooiste en warmste dagen van het jaar hebben we nog in het verschiet!

Ik zit half om half mee te kijken naar het voetbal. Mooi om te zien hoe daar de blijdschap overheerst; Ghana maakt net het tweede doelpunt tegen Duitsland. De voetballers dansen een exotisch dansje en de mensen op de tribunes zijn uitzinnig van vreugde!

Tegelijkertijd is er elders verdriet. Klein verdriet in mijn tuin, waar Kleine Poes net een jonge merel te pakken heeft gekregen. Ik merk het aan de duikvluchten die boven mijn hoofd worden uitgevoerd door moeder merel en het radeloze schreeuwen van de vader. Ik kan de baby niet redden. Het is doodstil in mijn tuin.

Groot verdriet in de familie van een dierbare vriendin. Zij hebben deze week afscheid moeten nemen van twee dierbaren tegelijk. Een verdriet zo groot dat het mijn pet te boven gaat. Waarbij mij alleen stil zijn en respect hebben past. Wat gun ik hen een goed afscheid en de kracht om dit verdriet te boven te komen.

Vreugde en verdriet, licht en donker, het een kan niet zonder het ander, ze horen bij elkaar. Ik weet zeker dat het goede het kwade overwint. En het licht het donker. Want ook nu de dagen weer korter worden: er komt een tijd dat we weer naar de langste dag toe gaan.

De langste dag gaat langzaam over in de kortste nacht.
Ik doe een wens.
Droom zacht!

2 gedachtes over “Droom zacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s