Gierzwieren

Het is weer zo’n dag. Zo’n dag dat ik heel ver en heel hoog zou willen vliegen. Op een dag als vandaag zou ik wel willen ‘gierzwieren’. Zwieren door de lucht als een gierzwaluw.

Gierzwaluwen brengen bijna hun hele leven door in de lucht. Ze doen er alles: vliegen natuurlijk, maar ook eten, slapen, drinken en paren. Alleen broeden doen ze op een nest. De afgelopen dagen let ik op ze en geniet ik van de gierende uithalen die ze maken als ze loeihard achterelkaaraan vliegen. Het schijnt dat ze ’s avonds opstijgen tot grote hoogte en dan langzaam, in grote cirkels naar omlaag zweven. Tegen de morgen zijn ze beneden en dan wordt de intense jacht op insecten hervat.

Dus dat zou ik vandaag ook wel willen. Weg. Hoog en ver. Stil. Warm en droog. Weg van de frustratie. Van het inmiddels-wel-weten-hoe-het-werkt-maar-er-toch-keihard-met-mijn-neus-tegenaan-stoten. Van de eerste-moment-boosheid, op de ander en even later op mijzelf. Van de pijn me te realiseren dat ik er nog steeds niet ben. Van het verdriet dat soms als het topje van de ijsberg boven water piept.

Misschien is het allemaal niet zo erg als ik vandaag denk. Heb ik al ontzettend veel geleerd, geklommen en hang ik nu vlak onder de top van de berg die ik beklim. Kan ik de vlag bijna planten na een intense en vermoeiende, maar ook groeizame en ondernemende reis. Maar liever dan dat zou ik vandaag gierzwieren. Hoog en ver. Stil, warm en droog. Met een vlag in mijn hand. Zó, dat ik hem alleen nog maar in de grond hoef te steken als ik dan naar dat topje toegevlogen ben.

Maar het leven is een reis, geen bestemming. En die frustratie? Die zie ik dan maar als de wind waardoor ik kan opstijgen. Om vervolgens ‘heel gewoon’ gierzwierend door mijn leven te gaan!

Een gedachte over “Gierzwieren

 1. Cees Janssens zegt:

  Hoi Anita
  Mooi verhaaltje over de gierzwaluw

  Vaak maken de problemen waarvan we denken dat ze ons belemmeren ons sterker
  Wat vandaag je probleem is kan morgen in je voordeel werken

  Groetjes

  Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s