Platja Hiero en Objets Daaro

Voordeel van vakantie is dat ik niet zoveel kan en hoef te doen. Mijn hoofdbrekens reiken over het algemeen niet verder dan: wat zullen we ontbijten, waar zullen we lunchen en gaan we nog iets anders doen dan chillen op het strand? Héérlijk. Actieve vakanties zoals een berghuttentocht door Zwitserland of campertrekken door de Verenigde Staten spreken me zeer aan, maar ja, ik moet keuzes maken ;-).

Me beperken tot de basale keuzes zoals hierboven vermeld leidt tot hilarische gesprekken. Zeker als ik in de middag roseetjes drink. Vandaar de titel van deze blog. Na een heerlijke en uitgebreide lunch in een authentiek Catalaans restaurant in het oude dorpje Pals, maken we in de auto grappen waarvan de aanleiding nauwelijks te achterhalen is. De (na)pret is er evenwel niet minder om.

De ochtend heb ik tamelijk noodgedwongen binnen doorgebracht. Dikke regendruppels spoelden mijn balkon en het strand schoon. De keus voor de middag is dan ook niet moeilijk te maken: Lekker Lang Lunchen. Voordeel van de uitgebreide lunches in Spanje is, naast de aangename tijdsbesteding en plezierige ervaring, dat ik de rest van de dag niet meer hoef te eten.

Mijn lunch bestaat uit een carpaccio van ‘bacalao en patatas’, een entrecote ‘a punto’ en een frisse salade en een ‘café cortado’ na. Begeleid dus door een paar roseetjes en een halve liter ijskoud water. Op weg terug naar ons appartement zie ik een bordje ‘Platja’. En zoals je wellicht weet is Pals in de buurt van Platja d’Aro, ‘Platja Daaro’ dus. ‘Platja Hiero’ is daar niet zo ver vandaan :-).

Rozig van de lunch mét ga ik rond een uur of vier op pad naar het inmiddels zonnige strand. Het is niet al te heet, zodat een siësta in het namiddagzonnetje zonder parasol verantwoord blijkt. Om vervolgens heerlijk lang te ouwehoeren op het strand over wereldpolitiek, naturisten en ‘objets d’art’, in lijn met Platja Hiero ook wel ‘Objets Daaro’ genoemd.

Maar die zijn uiteindelijk de zorg van morgen. Dan zullen we zien of we daadwerkelijk Spaans keramiek gaan kopen of dat we dat toch nog maar een dagje uitstellen. Héérlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s