Vleugels van de stad

Grote Zoon gaat morgen voor het eerst zonder ons naar het buitenland. Spannend voor hem, maar minstens zo spannend voor mij. Ik stop ver weg dat overmorgen bovendien zijn verjaardag is, super sixteen …

In plaats daarvan doe ik hem vanmiddag het plezier om nog even snel nieuwe spijkerbroeken te gaan kopen. Van zijn eerste eigen kleedgeld. Ik mag -eervol voor een moeder van een puber- mee, als kritisch meekijker en wijze raadgever. Als de inkopen zijn gedaan voel ik dat de liefde even over is. Hij fietst liever niet met mij, twaalf kilometer lang naast hem, naar huis. Ik red hem door te zeggen dat ik nog even laarzen wil kijken en dus een half uurtje na hem thuis zal zijn.

Ik werp een snelle blik op de laarzen, maar vind niets van mijn gading. Loop daarna eigenlijk doelloos door de stad. Voel de drukte, het kermislawaai en de kooplustige mensen om mij heen als onrustige prikkels. Ik wil weg.

Niet veel later zit ik op de fiets en voel vleugels als ik de stad uitfiets. De lucht is helder, boven mij vliegen gakkende ganzen, het verkeer raast langs mij en ik voel me gelukkig. Op weg naar mijn mannen, mijn dieren en mijn rustgevende dorp. Ik trap stevig door tot ik dik halverwege ben. Dan vloek ik binnensmonds.

Ik ben vergeten de ponden op te halen die ik had besteld voor de Grote Reis van Grote Zoon. Ik bel naar huis om te laten weten dat ik weer richting stad zal fietsen om het geld op te halen. Omdat alles een reden heeft, leg ik me al snel neer bij de extra kilometers die ik maak. Ondanks de honger en de dorst en de druk op mijn blaas.

Een half uur later fiets ik nogmaals de stad uit. De machtige vleugels van eerder zijn verdwenen. In plaats daarvan zie ik een adembenemende regenboogkleurige hemel. De ondergaande zon piept onder een strakke rand bewolking vandaan en geeft een gouden randje aan de natte watten, maar zeker ook aan mijn dag. Ik fiets breeduit lachend naar huis. Ik geniet. Dit was de reden.

2 gedachtes over “Vleugels van de stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s