Hoe overleef ik … een zaterdag?

Ik word wakker met ‘Minister en voorzitter van de Eurogroep Dijsselbloem …’. Ik kreun. Hier heb ik helemaal geen zin. Veel liever blijf ik in mijn warme bed liggen. Ik zet de radio uit en rek me uit. Duw mijzelf op mijn linkerzij en laat me uit mijn bed rollen (zonder te vallen ;-)).

Het is nog vroeg, maar toch al licht. Gratis voordeeltje van de tijd van het jaar. En voor het eerst in het nieuwe jaar sta ik op met een vogelconcert op de achtergrond. Ik loop snel een rondje met Knoet, leef mee met manlief die gaat werken en kruip daarna weer even lekker terug in bed. Een van de geneugten van een zaterdagochtend waarop niets hoeft.

Negen uur, de tweede ronde. Ik rek me uit, duw mijzelf op mijn linkerzij en laat me uit mijn bed rollen. Stommel naar beneden, begroet Kleine en Grote Zoon, knuffel Knoet en voer de rest van mijn ochtendritueel uit. Radio aan, vitrage open, even checken of er al nieuwe bollen zijn opgekomen in de tuin. Doe mijn dagelijkse oilpulling, zet water op, maak een kop babykoffie en rooster twee lowcarb boterhammen. Zoek mijn leesbril en ga aan de eetkamertafel zitten. Heerlijk, krantje, broodje.

Een halfuur later ga ik douchen en trek ik mijn zaterdagkloffie aan. Knoet staat al bij de deur. Nog zo’n fijne traditie aan het worden: even naar het dorp wandelen. Bibboeken in de tas en wat kleingeld voor ’n bos tulpen. In het dorp maak ik Knoet vast aan een fietsenrek en loop de bib binnen. Bril vergeten, dus mijn bezoek blijft beperkt tot het terugbrengen van een dvd. Ik hoor gehuil. Als ik de uitgang nader, realiseer ik me dat het voor mij bedoeld is: ‘Vrouwtje, waar ben je nou?’

Ik loop de Dorpsstraat in, die mijn Dorpsstraat niet meer is, sinds er vorige week in het kader van een grootscheepse, anderhalf jaar durende renovatie van de riolering álle bomen zijn gerooid. Een actie waar ik niet al te lang over na wil denken. Omdat degene die dat bedacht heeft, volgens mij geen enkel greintje gevoel voor natuur, esthetiek of welbeleven heeft. Onder de streep bleek het het gunstigst om alle bomen tegelijk om te zagen! De bloemenman is onvindbaar. Per ongeluk met de bomen mee?!

Ik sla links af, wandel met een omweg voor een kop koffie bij een lieve vriendin terug naar huis. Op weg naar het draaien van een wasje, het kijken van een voetbalhelft en als een wervelwind met Ajax door de woonkamer. Ik overleef het wel, zo’n zaterdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s