Venster op de wereld

‘Je ramen en kozijnen zijn als vensters op de wereld. Daar moet je zuinig op zijn!’ De glazenwasser kijkt mij berispend, en ik hem schuldig, aan. Vandaag had ik een vrije dag en ik zag hem toevallig aan het werk bij de overburen. Toen ik even later met de hond ging wandelen, kwam ik hem tegen en vroeg ik hem ook de ramen van mijn huis te wassen. Op zolder voor het eerst sinds het houtwerk een jaar of zes geleden is geschilderd.

Het was een curieus moment, toen ik zag dat de glazenwasser bij de overburen aan het werk was. Daarvoor had ik hem namelijk alleen maar gehoord en niet gezien. Ik had ook niet in de gaten dat ie ramen aan het wassen was. Ik dacht dat het de overbuurman zelf was, die thuiskwam en in de tuin ging zitten bellen. Met een heel ander stemgeluid dan ik tot dan toe had gehoord. En over onderwerpen die ik niet goed kon plaatsen met wat ik van hem weet.

Maar goed, het was dus niet de overbuurman, maar zijn glazenwasser. Waarmee het kwartje viel. En omdat vandaag echt een dag was om goede voornemens bij de kladden te grijpen, sprak ik hem even later aan op straat.

Een dag met goede voornemens. Een dag met nieuwe inzichten. Een dag met een bijzonder mooie aankoop. Een dagboek-boekje, zo een met een harde kaft waar ik op slag verliefd op was. Het beeld, de kleuren, de glinsters. En toen ik de magneetstrip ervan thuis opensloeg, zag ik daaronder ook nog een prachtige Engelstalige tekst van Laurel Burch staan, die helemaal slaat op waar ik nu ben. Ik vertaal hem vrij:

Sluit je ogen, droom
En vind de moed
Om het waar te maken
Kijk terug op het verleden
Geef beeld aan de toekomst
En omarm vandaag
Met hart en ziel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s