De dag in dansen

De regen tikt me wakker. Het is donker, dus het moet nog nacht zijn. Ik hoor een ritme in de druppels. Voor ik het goed en wel in de gaten heb, ben ik klaarwakker. Dat is niet mijn bedoeling. De wekker om zes uur is vroeg genoeg.

Stiekem vult mijn hoofd zich met een to do lijstje. En nog een. En nog een. Dan verzin ik de eerste alinea van dit blog. Mijn laatste hersenspinsel is dat ik ook een lijstje zou moeten maken van al die lijstjes. Dan heeft Klaas Vaak zijn werk weer gedaan.

De wekker gaat. Daar heb je het. Door die wakkere minuten vlak daarvoor ben ik nu moe. M-O-E. Maar ik heb een plan. Ik laat mijzelf uit bed rollen en alhoewel ik niet meer zo van moeten hou, doe ik de dingen die nu eenmaal op mijn bordje liggen op een doordeweekse ochtend. Ik slaapwandel met de hond en zet de lunches van Kleine en Grote Zoon klaar.

Dan voer ik mijn plan uit. Ik ga terug naar bed. Neem me voor me niets, maar dan ook helemaal niets aan te trekken van de geluiden die drie mannen die zich klaarmaken voor een school- en werkdag nu eenmaal maken. Ik trek de deken over mijn hoofd en zak weg. In mijn kussen en terug naar dromenland.

Het is doodstil in huis. In een kier tussen de gordijnen zie ik een lichtstreep. De wekker laat 07:57 zien. Ik loop naar beneden, groet Knoet nogmaals en zet de radio aan. Hij kan meteen op 10: Wake up everybody. Ik begin de dag vandaag dansend!

2 gedachtes over “De dag in dansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s