Off road hert in de overgang 

Wie mijn blog al langer leest, weet dat ik niet -meer- in toeval geloof. Voor wie twijfelt, geloof mij, da’s heerlijk. Sinds ik namelijk met dat gevoel naar de wereld om mij heen kijk, ervaar ik de vraag Waarom? namelijk niet langer als die van een dreinende kleuter, maar als van een mens in verwondering. Zo ook vandaag.

Vanmorgen valt onverwacht een geplande afspraak uit. Meteen besluit ik de eveneens geplande twee thuiswerkuren vrij te nemen. Een hele dag, helemaal (voor mij) alleen! Wat zal ik eens doen? Knoet kijkt me vragend aan.

Ik ga op pad. Regenjas aan, geen vuiltje aan de lucht. Ik ga naar mijn favoriete wandelbos. Sta nog even stil bij de gedachte dat ik dit een paar jaar geleden echt niet had gedaan: in mijn eentje wandelen in het bos. Ten eerste had ik toen nog geen hond, ten tweede was ik veels te bang voor enge mannen. Nu ik de veertig ruim gepasseerd ben, denk ik graag dat ze liever doorlopen ;-).

Ik loop de rode wandelroute. Tot ik een pad naar boven zie, langs een weiland. Geen rode bordjes meer, maar wel een gevoel dat me die kant op trekt. Knoet loopt voorzichtig door het hoge natte gras. Net als ik de vijftig tinten groen en bruin sta te bewonderen, springt mijn hart net iets eerder op dan mijn ogen kunnen registreren. Ik sta oog in oog met een lichtbruine ree. In een milliseconde draait ze zich om en vlindert ze als een elfje het bos verder in. Ik sta aan de grond genageld en geniet.

Dan loop ik off road verder. En realiseer ik me dat het geen toeval is dat ik nu aan het magazine uit het klooster denk. De titel is: Afwijken van je pad. En ik bedenk hoe fijn het is om het pad in mijn leven te kennen, en hoe magisch het is om daar af en toe van af te wijken.<

Als ik later thuis ben en even mijn social media check, beland ik – ongetwijfeld ook geen toeval- op Susan in de overgang. Mocht jij (of iemand die je kent) last hebben van opvliegers, depressieve buien of gewoon nieuwsgierig zijn, neem dan zeker eens een kijkje op die website. Want ook die overgang moet je gewoon een beetje off road beleven, kom je veel verder.

3 gedachtes over “Off road hert in de overgang 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s