Verdiend loon

Het is een zonnige zaterdag, die ik onverwacht nuttig besteed. Het huis is, ondanks mijn tegenzin, hard toe aan een wervelende Ajaxbeurt. Ik pak mijzelf bij de kladden na de lunch, knoop nog net geen doekje om mijn hoofd en ga aan de slag.

Normaalgesproken helpt een vrolijk muziekje me deze uren door, maar vandaag had ik dat niet eens nodig. Ik begin op zolder, hang de kleedjes over het hekwerk, stofzuig en dweil de vloer. Wervel naar beneden, neem slaap- en logeerkamer onderhanden en laat de badkamer weer glimmen. Haast me naar de begane grond en poets ook daar met de snelheid van het zonlicht.

Tevreden zit ik in de tuin. Dit heb ik verdiend! Kussens op twee stoelen, een voor mijn billen en de ander voor mijn voeten. Boek in de ene, glaasje wijn in de andere hand. Een minuut of tien houd ik het vol. Dan zakt mijn boek op mijn schoot. Ik draai mijn gezicht naar de zon en sluit mijn ogen. Mmm.

Ik heb al snel een beter plan. Pak de twee kussens en leg ze op het tuinpad. Schuif ze een beetje heen en weer, zodat ik alle zonnestraaltjes geniet. Weer met mijn gezicht richting zon. Ik dans dromenland in, zie wervelende kleuren geel, oranje en rood. Mmm.

Het zal niet eens zo heel veel later zijn, als ik mijn ogen weer opendoe. Het eerste geluid dat ik mij bewust word is de zang van een merel. Wat lief om mij zo te wekken! Ik sta op, ruim mijn spulletjes op en vertrek richting badkamer. Want die rode wangen moeten nu wel even toonbaar worden gemaakt voor het Sarah-feestje waar ik ben uitgenodigd!

Een gedachte over “Verdiend loon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s