Storm in de lente

Vandaag lijkt het wel of we de zomer hebben overgeslagen. Het stormt de hele dag en op de weg terug naar huis fiets ik door het bos, waar blaadjes en takken op het fietspad liggen alsof het herfst is. Het bos is nu misschien wel op haar ‘magischt’. De bomen hangen zwaar vol groen, de varen laten hun pracht als pauwen zien en de vogels fluiten een lieve lust.

Tegenwoordig kijk ik bijna elke dag naar mijn horoscoop. Achteraf welteverstaan, zodat ik er niet naar kan leven. Zo sceptisch ben ik dan weer wel. Maar oei, wat klopt het vaak, die horoscoop die ik lees. Zo ook vandaag. Volgens mijn horoscoop voel ik mij energiek en optimistisch. Hoe waar!

Vandaag staat in het teken van de volle maan. Laat deze maan -toevallig 😉- gaan over groeikracht en verbinding. Over hoop en belofte. Over optimisme en doen wat bij mij past. Bam!

Er zijn veel dingen in mijn leven waarmee ik worstel. Maar bijzonder genoeg voel ik in al dat geworstel groeikracht, verbinding, hoop, belofte, optimisme en doen wat bij mij past. Het een zonder twijfel, het ander met nog wat onzekerheid om me daar zelfs ook maar over te uiten.

Tegelijkertijd sla ik een pad in, waarvan ik weet dat er geen weg terug is. Omdat in het zaadje al alles zit wat het nodig heeft om uit te groeien tot iets moois. En de omstandigheden lijken zich steeds meer te willen en kunnen voegen naar wat het zaadje nodig heeft. Het is een kwestie van tijd, voordat het eerste kwetsbare groen boven de grond komt en zich voorzichtig aan de wereld laat zien.

Tot het zover is laat ik het lekker stormen in de lente, koud zijn in de zomer, zonnig zijn in de herfst en warm in de winter. Met de keus voor liefde en aandacht voor de juiste dingen komt het als vanzelf helemaal goed…

Een gedachte over “Storm in de lente

  1. Saar zegt:

    De storm gisteren was heerlijk en de volle maan ook. Het groeien daar ben ik ook heel erg mee bezig. Mooi hè, hoe de natuur en de planeten zich lijken te schikken en dat alles zo herkenbaar wordt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s