Zaterdagmorgendansen

‘You are the dancing queen,
young and sweet,
only seventeen …’

… hoor ik op de radio. Was het maar waar 😂! Alhoewel, die dertig jaar levenservaring die ik erbij mag optellen, zijn ook heel wat waard. En die maken, dat ik bijvoorbeeld nu aan mijn bureautje zit te schrijven.

Buiten is het grijs, auto’s rijden af en aan. Lang leve de zaterdagdrukte. Mijn mannen zijn naar het voetbal en de eerste schoonmaakklussen zijn -deze keer wél- achter de rug. Kopje koffie, iPad, hond slapend op de stoel. Genieten.

Ik neem mijn moment en besluit een Beltaneritueel voor te bereiden, zoals de intervisieopdracht van mijn Maantijd-training is. Van eerder gevonden informatie verzamel ik het meest aansprekende om straks samen met mijn intervisiemaatje op voort te borduren. Ik merk dat ik er helemaal vrolijk van ben geworden. Bloemengodin, Zonnegod en elfjes dansen, zingen en feesten mijn gedachten binnen.

Ik beland op Facebook. Soms heb ik enorme hinder van de aantrekkingskracht die social media kunnen hebben en mijn kostbare tijd dan ongewild vullen, maar vandaag heb ik daar geen last van. Ik hobbel van jubelende Maantijddames naar Feyenoordfans en van dierenliefhebbers naar de eeuwige wetten van het universum.

Ik eindig waar ik begonnen ben. Ik zet de radio op 10 en voel me, als vanouds, een Dancing Queen.

2 gedachtes over “Zaterdagmorgendansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s