Mijn dagelijkse portie magie

Bijzonder hoe mensen tegen magie kunnen aankijken. Voor mij is dat namelijk alles behalve duister of hocus pocus. En al helemaal geen reden om aan vervolging en brandstapels te doen, zoals ik gisteren zag in een aflevering van mijn favoriete Outlander. Magie zit namelijk in heel gewone dingen, die tegelijkertijd heel bijzonder zijn.

Want hoe gewoon is het, om midden in een stad een bos in te stappen en mijzelf in een sprookje te wanen? Om naar boven te kijken en hoog boven mij, middenin dat bos, in een boom een houtgesneden uil te zien zitten? Om het gezang van vogels als muziek in mijn oren te laten klinken? Om over de weelderigste bospaadjes te lopen, omgeven door knalroze rodondendrons, badend in verstillend zonlicht? Om de donkere leerachtige bladeren van diezelfde struik te zien als een warme bedding voor de frisgroene jonge blaadjes daarboven?

Magie zit in de stilte van de bomen, die elk op hun eigen manier zijn … In het regenbooggrijs, -groen, -beige en -wit van de boombast die op de grond ligt. Ik raap een stuk op en neem het mee als aandenken. Want morgen is er weer een dag. En mocht ik dan niet in de gelegenheid zijn in een bos te wandelen, heb ik de portie magie van die dag toch bij de hand. Mijn ogen sluiten, eraan ruiken en terugdenken aan nu zal dan volstaan😄!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s