Paradijs in de jungle

Het is drukkend warm en zonnig als ik na mijn werkafspraak naar huis wil rijden. Ik besluit van de gelegenheid gebruik te maken om niet veel verderop mijn auto weer te parkeren en even Sonsbeekpark binnen te lopen. Een weldadig koeler plekje op deze tropische dag.

Ik ben er eerder geweest en vond toen een prachtig plekje: op een heuvel, elf enorme beukenbomen in een cirkel en daarbinnen een rond stenen bankje. Een soort van heksenkring. Daar loop ik dan, in mijn klassiek donkerblauw-met-witte-stippels-zomerjurk, ballerina’s en roze handtas, weer op weg naar datzelfde magische plekje. Ook mensen die niet in magie geloven, zouden het een fijne plek vinden om even te zijn. Dat weet ik zeker.

Omdat het op een warme dag als deze, heerlijk verkoeling geeft.

Omdat ik de auto’s voorbij hoor razen in de verte, terwijl mijn oren zacht gestreeld worden door vogelgezang.

Omdat ik even in Niemandsland verkeer, waar niemand mij mist: niet meer op mijn werk, maar ook nog niet thuis.

Omdat het een plek is waar de tijd stilstaat en bomen verhalen vertellen .

Als ik de trap weer afloop, zie ik een meisje, die even later, met eenzelfde blik in haar ogen als ik vlak daarvoor, de cirkel betreedt. Nog iemand die dit paradijs in de jungle heeft gevonden.

Een dag later ben ik thuis aan het werk. In de jungle van paperassen, mailtjes en afspraken neem ik in de middag een momentje om een tijdschrift open te slaan en lees het citaat: ‘Fijne dingen doen is belangrijk. En dus niet pas als al het andere klaar is.’ Met daaronder: ‘Een dagelijkse portie positieve emoties is net zo gezond als groenten en fruit, zegt hoogleraar psychologie Barbara Frederickson’. Point taken. Ik ga zitten en schrijf dit blog. Mijn dagelijkse portie posimoties bestond gisteren uit even zitten in het park; vandaag bestaat het uit het openslaan van het artikel Emoties zijn níet zoals het weer (je hebt er wel degelijk invloed op …) en daarover schrijven. Nu weer fris aan de slag 😉.

Een gedachte over “Paradijs in de jungle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s