Vuur van de liefde

Met een zucht sla ik het boek dicht. In alle voorbereidingen voor de vakantie heb ik tijd gevonden om toch ook nog de laatste hoofdstukken van De vierde dimensie te lezen. Best toepasselijk, want De vierde dimensie gaat over daar waar tijd en ruimte geen rol spelen. Het is de plek tussen hemel en aarde waar het onzichtbare, de magie, huist. En eigenlijk is het de plek waar ik over een paar uur naartoe op weg ben.

Want morgenochtend vlieg ik, als in een droomvlucht, negen uur lang de ochtend van de dag tegemoet. Om half elf plaatselijke tijd land ik, met manlief, Grote en Kleine Zoon, in Chicago voor een avontuurlijke reis door Amerika.

Net als twee jaar geleden staat Europa te schudden op haar grondvesten door een macabere aanslag. Het drama van de MH17, met alle pijn en verdriet die zo voel- en zichtbaar was in ons land, blies ook mij van mijn sokken. Alhoewel ik niemand van de slachtoffers persoonlijk kende, was het een trigger voor een voor mij zware periode. 

Tussen toen en nu kwam de vierde dimensie sterker dan ooit op mijn pad. Het is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van mijn aardse bestaan. En ik troost mij met de gedachte dat in die vierde dimensie tijd en ruimte weliswaar niet bestaan, maar liefde des te meer. Voor iedereen, overal. In Nice, in SyriĆ«; voor slachtoffers en voor daders. More love, not less.

Voor ik vertrek, steek ik een kaarsje aan voor de mensen in Nice. Want, zoals in De vierde dimensie geschreven staat: met een kaarsje kun je wereld in brand zetten. Ik strijk een lucifer voor het vuur van de liefde.

2 gedachtes over “Vuur van de liefde

  1. Pingback: Juist nu | Diadox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s