And the winner is …

Omdat onze kamer gericht is op oosten, heb ik vannacht met de gordijnen open geslapen. Het leek me wel leuk om de zon te zien opkomen, zo in mijn bed op twaalf hoog. Het plan slaagt. Als ik mijn ogen opendoe vlak voor zes uur, vermoed ik dat het niet lang meer zal duren. Ik ga gewoon naakt voor het raam staan kijken, zo grappig om weerkaatsende ramen èn geen overburen te hebben op deze hoogte.

We hebben absoluut geen haast om ons aan te kleden vandaag, want we gaan shoppen in een grote outlet in het zuiden van Las Vegas. Ik besluit eerst te genieten van het enorme bubbelbad. Omdat ik het zonde vind om hem helemaal te vullen, doe ik maar de helft. Dan duw ik op de knop Start. Het water spuit alle kanten op! Snel zet ik hem weer uit, maar de vloer en de muren zijn al kletsnat. Note to self: volgende keer het bad zover vullen dat de spuitmondjes die bubbelen (of beter gezegd ‘strálen’) helemaal onder water staan.

Manlief heeft ondertussen ontdekt dat ook de slaapkamer een enorm grote televisie heeft. Hoe hebben we hem kunnen missen. Hij zit verborgen in het bureau dat uitzicht heeft op de oefengolfbaan. Met de afstandsbediening gaat ie omhoog. Er is een kerkdienst gaande op tv, rechtstreeks uitgezonden vanuit Houston. En ik moet zeggen: ik ben na drie zinnen al een fan van de preacher

Als ik later zijn naam google, blijkt hij een 52-jarige schrijver, televangelist en de senior pastor van de Lakewood Church te zijn. Zijn kerk bereikt via radio en televisie wekelijks meer dan zeven miljoen kijkers in meer dan 100 landen over de hele wereld. Maar hij wordt ook bekritiseerd op zijn theologische keuzes, omdat hij de goedheid van God benadrukt en zelden over zonde preekt.

De outletstores bewijzen dat mijn drie mannen prima kunnen shoppen. Ik heb niets gekocht. Mijn horoscoop waarschuwde me vandaag geen grote financiële uitgaven te doen. Bovendien heb ik alles wat ik nodig heb al. Oja, wat ik steeds vergeet te beschrijven: de openbare toiletten. Ik ging er in de outlet ook weer naartoe (die grote koppen koffie ook); nog los van het feit dat de toiletten zowel boven als onder open zijn -het zijn meer schotten dan muren ertussen, zijn met name de kieren tussen deur en deurkozijn verbazingwekkend groot. Ik kan iedereen zo zien zitten op het toilet (en zij mij dus ook). Toch curieus?!

Als we weer terug zijn in het hotel, luister ik even naar Tiësto, die een poolparty geeft tegenover ons balkon. Ondertussen bereid ik de dag van morgen voor. Op naar New York. Ik check alvast in en regel een transfer van het vliegveld naar het hotel. Ik print daarvoor de duurste A4-tjes ooit: vier stuks voor de lieve som van 17 dollar. Zal wel zijn omdat de kamer zo voordelig is.

Zodadelijk waag ik me nog een laatste keer in het feestgedruis van the Strip. Ben nieuwsgierig naar The Venetian en wil nog een kwartje in zo’n gokautomaat gooien. Mocht er een mooie prijs uitrollen, lees je dat morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s