Rotonderoodborstje

Vanmorgen zat ie er weer. Het roodborstje, in de verlepte vlinderstruik op de rotonde. Net zoals hij daar elke ochtend zit sinds de wintertijd is ingegaan. Hij zingt zo in het donker al alsof het zijn liefste lust is. Zo fijn, die natuurlijke ijkpunten door de dag heen. Het roodborstje dus, dat een andere is dan ik in de zomer hoor. Want zoveel heb ik inmiddels wel geleerd. Dat de zomerse roodborstjes nu op een zonnige plek zijn, en dat het rotonderoodborstje in de zomer ergens in het hoge noorden bivakkeert.

Er is nog zo’n fijn ijkpunt. Dat van het einde van een dag. Elke keer als ik thuiskom van mijn werk -of op zaterdagmiddag van het voetbal of boodschappen doen-, zit er in de boom op mijn garagepad een mannetjesmerel. Hij maakt gezellig zachte geluidjes en doet dat zo bijzonder dat het lijkt alsof hij er niet alleen, maar met zijn hele familie zit. 

En dan nog twee andere. Ik schreef er al eerder over. Hoe bewolkt ook, het lijkt wel alsof het de maan elke dag weer lukt mij een knipoog te geven en haar schijngestalte te tonen. En Grote Beer. Ik ben op dit moment druk met een aantal opdrachten van mijn Maantraining, en één ding komt keer op keer terug. Hoe het mij, als Vissen, toch steeds weer lukt om tegenstrijdige dingen te voelen, te zeggen en te doen. Om tegenstrijdig te Zijn. Zo ook met Grote Beer.

Dat is ook zo’n ijkpunt op een heldere ochtend (of avond). Ik heb -cognitief gezien dan- geleerd hoe dit sterrenbeeld in de verschillende seizoenen vanaf Moeder Aarde te zien is, en zo te kunnen vaststellen waar het Noorden ligt. Maar tegenstrijdig genoeg lukt het me maar niet dat te onthouden. Begrijp ik er stiekem ook helemaal niets van hoe wij draaien ten opzichte van al die sterrenbeelden. 

Nu weet ik gelukkig waar het Noorden ligt ten opzichte van mijn eigen buurtje, maar ergens anders zou ik denk ik reddeloos verloren zijn. Gelukkig reken ik er dan gewoon op dat ook daar wel weer een rotonderoodborstje mijn dag maakt 😊.

2 gedachtes over “Rotonderoodborstje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s