Best of both worlds

Wakker worden in een Vlaams hotel. Soms zit het leven vol onverwachte verrassingen, en vandaag is zo’n dag.

In het kader van het Pad van de Maanmagie bereiden mijn ‘medemoonies’ en ik om beurten, voor het eerst, een ritueel voor waarbij we de anderen uitnodigen deel te nemen. Om die reden stapte ik gisteren in de auto op weg naar een mij onbekende plek vlakbij Antwerpen. En omdat het zo mooi aansluit op het weekend, leek het me wel gezellig om manlief mee te vragen en het Maanritueel te combineren met een weekendje weg.

Zo kwam het dat ik gisteren de reis van woensdag nog eens dunnetjes overdeed. Weer het Brabantse land door. Omdat het vrijdagmiddag was, was het een heel stuk drukker op de weg. Toch reden we soepeltjes door Antwerpen en stonden we twee uurtjes na het uitzwaaien van Grote en Kleine Zoon voor ons hotel.

Een hapje en een drankje, en toen op weg naar mijn andere wereld. ‘Diep de aarde in’, was het thema van het Donkere Maan-ritueel dat ik zou bijwonen. Lang leve TomTom om er te komen, want in het vroege donker reed ik drie keer links, twee keer rechts over smalle weggetjes de bebouwde kom uit.

Donkere Maan. Het moment waarop alles in de natuur het meest teruggetrokken is. En hartje winter al helemaal. Als het Donkere Maan is, staat de maan precies tussen de zon en Moeder Aarde in, en is dan dus eigenlijk niet te zien. Het is het moment van loslaten en uitrusten. En waar kan dat, in de winter, beter dan diep in de aarde?

En dat is waar ik heen ga. Op deze donkere vrijdagavond in Vlaanderen reis ik af, diep de aarde in. Begraaf er waar ik afscheid van wil nemen, wat ik achter me wil laten. Tijdens het ritueel maken we gebruik van alle elementen die onze wereld rijk is: water, aarde, vuur en lucht. En het onbenoembare.

En het mooie daar diep in de aarde is, dat er óók veel leven is. Warmte, energie, inspiratie. Nu misschien nog onzichtbaar, maar naarmate de maan weer gaat groeien en de natuur weer tot leven gaat komen, zal het naar boven komen. Eerst voorzichtig, en later steeds overtuigender tot het niet meer te houden is en onstuitbaar tot manifestatie komt.

Ik neem drie geschenken mee van deze bijzondere vrijdagavond in Vlaanderen. Een edelsteen, waarvan de eigenschappen ‘toevallig’ naadloos aansluiten bij mijn huidige behoeften. Een nieuwe, fijne ervaring met mijn Maanzusters. En ruimte om de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan de komende tijd tot bloei te laten komen.

Als ik weer aankom bij het hotel, lig manlief al op één oor. En voor ik naast hem in slaap val, mijmer ik nog even over de dag van morgen, de dag waarop de best of my both worlds weer samenkomt. En dan vertrek ik, nog een keer, diep de aarde in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s