Maand vol mannenmagie

De Sinterklaastraditie is niet echt gelukt in mijn huis, hoe hard ik het ook heb geprobeerd en hoe jammer ik het ook vind. Manlief heeft zijn jeugd aan de andere kant aan de wereld doorgebracht, waar ‘Santa rules’. Hij heeft dan ook geen novembergeheimzinnigheid, wasmanden-vol-cadeaus, gedichten- en surpriseherinneringen. En Grote en Kleine Zoon sluiten zich graag bij hem aan, omdat ze nogal luiig van aard zijn. 

Na een aantal jaren rommelen in de Sinterklaasmarge, had ik het voor dit jaar eigenlijk wel opgegeven. Wat mij betreft zouden er pepernoten en chocomelk op pakjesavond zijn en zouden verderop in december met liefde gekochte cadeautjes onder de Kerstboom komen. 

Tot het moment dat het Wichtelmannetje via Facebook in mijn leven kwam: 

‘Het Wichtelmannetje is een kabouter die de mensen verrast met kleine attenties. Het zijn geen grote dingen, maar een versierde noot, een opgemaakt bed, een bloem op tafel. Kleine doordeweekse verrassingen. Op Sint Maartensdag (11 november) worden lootjes getrokken (het begin van de lichttijd ofwel grote Adventstijd). Tot Kerstmis ben je het geheimzinnige, onzichtbare Wichtelmannetje voor de persoon die je loot. Deze persoon verras je af en toe met een kleine attentie. Zo breng je kleine vreugdevonkjes aan de ander en zelf word je ook zo nu en dan verrast! Zo spookt het in de adventstijd vrolijk en liefdevol in een Wichtelmannetjeshuis.’

Ik appte direct mijn ‘mannen’. En na wat gelach en gemor is manlief overstag. ‘Je moet het wel goed uitleggen aan de jongens.’ Ja dûh, vijf en zes VWO. Ze kunnen lezen, en vanavond bij het avondeten gaat het gebeuren: een bak met lootjes op tafel.

Deels mopperend en deels grappenmakend zijn zojuist de lootjes getrokken. Wie weet is dit het begin van een nieuwe donkere-maanden-traditie. Ik kijk nu uit maar een dikke maand magie in dit mannenhuishouden. I just have to believe!

2 gedachtes over “Maand vol mannenmagie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s