Springplank naar de onderwereld

Het is donker en koud. Ik hoor alleen mijn eigen adem, zie wolkjes uit mijn mond en in de verte hoor ik hoog gegil. Ik luister beter… en hoor de presentator zeggen: ‘Dat zijn de bronstige everzwijnen.’

Niets heerlijker dan op zondagochtend mijn lief, hoe lief hij ook is 😆, uit ons ‘nest’ te duwen en naar Vroege Vogels te luisteren. Klassieke muziek afgewisseld met verhalen uit de natuur. Soms zo mooi, dat het voelt alsof ik er zelf bij ben.

Vandaag is het Volle Maan. Supermaan, wat betekent dat dit de grootste en helderste Volle Maan van het jaar is. Deze maan wordt ook wel Bloedmaan genoemd, omdat in deze tijd de laatste varkens werden geslacht voor de winter.

Ik gebruik deze Volle Maan als springplank. Want de mist van gisteren gaf al een duwtje, en vanaf vandaag duik ik -nog verder- de diepte in. De stilte opzoeken, de aarde, en zelfs ‘de onderwereld’. Zo min mogelijk uitbundige afspraken in mijn agenda, net zoals zo min mogelijk social media. Het thuis knus en gezellig maken. Loslaten, verwerken en beschermen. En stilstaan bij en dankbaar zijn voor het afgelopen jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s