Magie voor Midwinter

Zondagochtend. De ochtend na een drukke en emotionele dag. Ik heb net met Knoet gewandeld. Het was nog donker en een beetje mistig en glad. Maar in het oosten gloorde de dageraad. Daar, waar de zon en de maan deze dagen in elkaars gezelschap verkeren.

Donkere Maan. Het moment waarop de maan voor de zon staat en we haar dus niet kunnen zien. Het moment waarop de energie naar binnen gekeerd is. En bij deze Donkere Maan, het dichtst bij Midwinter, méér dan ooit in het hele jaar.

Ik zie het ook in de natuur. De blaadjes zijn gevallen en er is, op een enkele knop na, nog geen nieuw leven te zien. De vogels zijn stil. En het licht vertraagt. De natuur laat precies zien wat ook voor ons nu belangrijk is. Naar binnen keren.

Vandaag laat ik het Kerstshoppen voor wat het is, net zoals de stress van wat te gaan eten op Eerste Kerstdag. In plaats daarvan trek ik mij een paar momenten terug op een rustig plekje en overdenk het afgelopen jaar. Wat waren hoogte- en dieptepunten, wat was stil verdriet en klein geluk? Wat heb ik geleerd over mijzelf en wat heb ik gemist?

Ook neem ik een moment om het leven te bedanken voor wat het me bracht. Geef aandacht aan wat ik in liefde loslaat, misschien wel los heb móeten laten. Ik schrijf het op een briefje dat ik verbrand in het vlammetje van een kaars.

Morgenochtend, iets over half acht is het Nieuwe Maan. Vanaf dan ga ik voelen wat nodig heb van het leven in het komende jaar. Ik schrijf ook dat op een (of meer 😊) briefjes. En over een paar dagen, op Midwinter, blaas ik er zachtjes mijn positieve intenties in. Ik zal het stoppen in een mooi doosje, of het begraven in mijn tuin.

Voor wie zich afvraagt waarom ik dit doe? Ik noem dit de Magie voor Midwinter. En geloof me. Het werkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s