Morgen zen weer op

Als ik de oprit van de snelweg oprijd, komt er een weldadige rust over mij, die zich ook in mijn lunchpauze liet zien. Toen liep ik langs de volière op mijn werk, waar een soort van vinkjes en parkieten heel mindful de snijdende wind trotseerden. Ze zaten op met touwtjes bevestigde takken en deinden mee met windkracht 6. Blijkbaar was dat fijner dan de optie om in het binnenhok te schuilen.

Terwijl ik mijn snelheid opvoer, kijk ik uit op de adembenemend buiten haar oevers getreden Rijn. Erboven zachte wolkenpluimen en een zalmroze bal. Ondergaande zon. Al wat nodig is om me zen te voelen, al is het maar voor een moment.

Na drie weken hollen en buitelen zag ik vanmorgen een beetje op tegen weer aan het werk gaan. Want waar de gemiddelde collega heerlijk onderuit zakte tussen kerstboom en oliebollen, kwam ik ik een soort van stroomversnelling terecht. Een waarvan ik vandaag pas voel hoe moe die mij maakte.

En precies zo’n stroomversnelling zie ik in de Rijn en beluister ik -al dan niet toevallig- op de radio. Want mijn spotifylijst is aangekomen bij de muziek die mij al weer bijna drie jaar geleden het diepe in deed springen. De rivier van de Maanmagie, waarvan ik niet wist hóe diep ze zou zijn en hoe snel de onderstroom zou gaan.

En ik realiseer me, dat hoe moe ik ook ben, ik één ding heb geleerd: om me mee te laten voeren met de stroom en me niet te verzetten tegen waar het leven me heen voert.

En dus stop ik met hetzelfde gemak hier en nu op het industrieterrein om in alle rust en allenigheid dit verhaal te schrijven, voordat ik weer in de stroom van gezin en mantelzorg stap. Ik wens jou -en mijzelf- een fijne avond, een goede nachtrust. En morgen zen weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s