Lichtpuntjes

We zitten in het laatste staartje van de Krimpende Maan. Dinsdag is het Donkere Maan, en in de nacht van dinsdag op woensdag wordt de Nieuwe Maan geboren.

Ik vind het wel bijzonder om stil te staan bij het idee dat wat ik hierboven vijf jaar geleden écht abracadabra voor mij was, en ik nu niet alleen een online training aan het ontwikkelen ben waarin de Donkere Maan een belangrijke rol speelt, maar ook bewust kan vóelen wat er gebeurt in deze tijd van de maan(d).

En het mooie is: jij kunt dat ook! Alle mensen zijn voorzien van dezelfde gevoelige antenne om de verschillen in energie waar te nemen. Het lastige is alleen dat we het niet gewend zijn. We worden ermee geboren, maar op veel dingen die we als kind vanzelfsprekend vinden, komt een oordeel: ‘Doe niet zo gek!’, ‘Nee joh, tuurlijk zijn hier geen ‘spoken’ of ‘Hou s op met praten tegen de bloemetjes in het gras’.

Prinses Irene wordt weggezet als rare bomenknuffelaar en emotioneel gevoelige mensen als labiel. Ik waardeer het enorm in een Westers land te zijn geboren. Niet eens, en inmiddels liever niet, om alles wat materieel verkrijgbaar is. Maar wel om de vrijheid en veiligheid waarin ik kan en mag leven. Er is mijns inziens echter één onderwerp dat is onderbelicht: spiritualiteit.

Niet om te zweven, maar juist om te aarden. Door zicht op het grote geheel waarin we leven, verdiepen in ieder geval mijn inzichten in hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is. Zo begrijp ik nu heel goed hoe de moeder van een vermoorde tiener zijn moordenaar kan vergeven en omhelzen.

De Donkere Maan en de winter zijn mijn favoriete fasen. Niet vanwege de kou. Maar wel omdat het momenten zijn om in onszelf te keren. Te onderzoeken en te voelen waar het in essentie om gaat. Niet om het kwaad of de duisternis, niet om het verval en de dood. Het gaat om het moment waarop de omkering plaatsvindt: vergeving daar is, het licht weer zichtbaar wordt, het leven weer opnieuw begint.

En vanmorgen geniet ik dan ook enorm van de sneeuwklokjes in mijn voortuin en de eerste tjilpende meesjes. Nieuwe Maan is onderweg, zo ook de lente!

Een gedachte over “Lichtpuntjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s