Aan de randen van de dag

Als ik vandaag voor de tweede keer wakker word, is het precies tijd voor Dokter Pop. Een itempje op Radio 2, waarbij Gerard -Dokter Pop- Ekdom luisteraars helpt om -vaak de meeste vreselijke- deuntjes terug te vinden. De man is een wandelende muziekencyclopedie, en soms weten mensen nog maar een enkel zinnetje of een paar klanken. Dat samenbrengen om kwart voor acht ‘s morgens brengt hilarische momenten.

Vandaag lig ik vanwege een vrije dag dus nog heerlijk in bed. Of eigenlijk weer, want ik heb natuurlijk wel het ochtendrondje met Knoet gelopen. En dat is de laatste dagen echt weer genieten. Niet per se omdat het zo vroeg is, al brengt dat tijdstip per definitie een weldadige rust op straat. Maar wel vanwege dat eerste moment van een diepe frisse ademteug, en dan naar boven kijken en de afnemende maan en sterren zien.

Sinds manlief weer met zijn gebroken arm aan het werk is, heb ik de eer een rondje door Gelderland te taxieën. Ik heb inmiddels al weer helemaal in de smiezen wat voor hekel ik aan files heb, en na een winter nauwelijks fietsen kan ik inmiddels hevig naar mijn peddeltochtjes verlangen. En toch geniet ik nu ook enorm van die autoritjes. En dat is dan niet eens omdat ik sinds een week of twee een nieuwe tweedehands auto heb, van zo’n Frans merk waarbij mijn stoel niet zomaar een stoel is maar bijna een fauteuil. Of omdat ik gezellig samen met manlief de forens uithang.

Nee, het genieten zit hem in het tijdstip van de dag. Want juist in deze tijd van het jaar zie ik dan ‘s morgens de zon opkomen en aan het einde van de werkdag gaat ie weer onder. Het brengt een goudens glans aan beide randen van de dag.

En als ik dan ‘s avonds laat mijn laatste rondje met Knoet weer wandel, kijk ik zachtjes zuchtend naar Grote Beer. Wat is het leven toch goed, dat ik deze kleine geluksmomenten deze dagen mag meenemen in mijn nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s