Zweven naar vuur van leven

Best magisch hoe het weer elke dag zo anders kan zijn. De frisse en heldere ochtendhemel blaast wolkjes voor mij uit. De zon is nog net niet op, maar het roze verraadt zijn komst.

Meteen speur ik de horizon af; waar is het dunne maansikkeltje dat er vandaag nog moet zijn? Mijn hart maakt als altijd weer een sprongetje als ik haar ontwaar.

Dunne maansikkel, bijna Donkere Maan. De periode in de maancyclus om mijn waarden en waarheid te onderzoeken, zo werd ik mij bewust tijdens de waanzinnige workshop Business on the Moon, precies op mijn verjaardag.

Waanzinnig, omdat hij kwartjes liet vallen in het bewustzijn van mijn intuïtie en cyclus. Ik weer nu dan ook dat geen toeval is dat ik gisteren en eergisteren mijn waarheid ontdekte in de dans van de pauw.

Ik adem diep in, terwijl Knoet met continue snuffels luchtjes oppikt langs een route die we niet dagelijks lopen. Ik hoor gekoer van een duif. Meteen daarna zie ik hem wegvliegen en ik moet lachen als ik hem met mijn ogen volg in zijn vlucht.

Het lijkt alsof ook hij de lente in zijn bol heeft: hij slaat met zijn vleugels om te stijgen en zweeft daarna steeds naar beneden als langs een onzichtbare glijbaan.

Inmiddels is de zon op. Ik zie zijn kracht als een vuurbal in het raam van een huis aan de overkant van de straat. Vuur van leven.

Naar beneden glijden langs een onzichtbare glijbaan brengt me in gedachten bij een lieve vriendin, die vorige week nieuws kreeg dat moet zijn ingeslagen als een bom. En toch.

Ik realiseer me ook dat de gedachte van ‘naar beneden glijden’ een stempeltje is. Ja, verdrietig nieuws blaast ons allemaal -in ieder geval tijdelijk- uit onze schoenen.

Maar er zijn vele factoren die er daarna voor kunnen zorgen dat je -misschien wel juíst door een crisis- tot grote hoogten in het leven stijgt. En dat is wat ik haar toewens, op deze zonnige lentedag … zweven naar het vuur van leven, als een duif, op zonnestralen van liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s