Waar rook is, is tipi(sch) vuur

Daar sta ik dan, met rooklucht in mijn haren en kleding, in een overvolle trein. Of eigenlijk zit ik gehurkt, een klein beetje in de hoop dat de geur van verbrand hout iets minder opvalt. Waarschijnlijk ijdele hoop, en eigenlijk zit het gewoon wel lekker.

Ik ben blij dat ik een paar weken geleden heb toegegeven aan mijn gevoel dat het goed was om in te gaan op de uitnodiging van een vrouw die ik maar een keer heb gezien, om met haar te delen over mijn Rode Tent ervaringen en samen met haar de Rode Tent voor jonge meiden te leiden.

En het is goed dat ik dat heb gedaan. Omdat zowel zij als ik ervan overtuigd zijn dat onze kennismaking door (Hopi) elders is geregeld. En toen wij zojuist afscheid van elkaar namen, benoemden we beiden hoe inspirerend de middag was geweest en dat we elkaar zeker nog eens zullen tegenkomen.

De middag had onverwachte verhalen en wendingen, en het mooie is dat, omdat ik er vooraf geen verwachtingen bij had -maar wel veel enthousiasme, het meer heeft opgeleverd dan ik had kunnen hopen.

En ook daarover hebben we gesproken. Dat als je meegaat op de stroom van het leven, alles zoveel soepeler en leuker is. Dat betekent heel praktisch gezien dat ik gestopt ben met het in onze samenleving zo ‘vanzelfsprekende’ ‘meer, beter en groter’ en ben overgestapt naar ‘er is een tijd voor alles’: momenten van stilte, van groei, van bloei en van afsterven. Steeds weer opnieuw. Cyclisch. Ja, net zoals de natuur en net zoals de maan.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een boodschap te brengen heb in mijn wereld: die ik zojuist hierboven beschrijf. En eigenlijk heb ik er twee: namelijk ook nog dat hoe vroeger je dit aan kinderen leert, hoe vanzelfsprekender ze dit zullen vinden en hoe mooier de wereld daarmee zal worden.

Dus ‘Hopi Navaho’: dank voor het volgen van je intuïtie om mij uit te nodigen en dank voor deze inspirerende middag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s